Egyesül az Intel mobil és PC részlege

Kütyü Magazin, 2014. november 18. 14:30

Az Intel úgy döntött, egy fedél alá szervezi a mobil eszközökbe és a PC-kbe szánt chipek gyártását. A változásnak főként stratégiai okai vannak, vagyis szó sincs arról, hogy hamarosan jöhetnek az Intel Core processzorokkal szerelt okostelefonok.

Az Intel bejelentette, hogy egyesíti az okostelefonokba és táblagépekbe szánt chipek gyártásával foglalkozó részlegét a PC piacra fókuszáló divíziójával. A várhatóan 2015 elejére megvalósuló összeolvadástól hatékonyabb működést remél a vállalat, ami révén jobb eredményeket érhet el napjaink dinamikus piacán.

A mobil és táblagép részleg jelenlegi vezére, Hermann Eul segédkezik az egyesítésben, majd egy másik poszton folytatja munkáját az Intelnél. Az új, bővített egységet Kirk Skaugen, az Intel PC üzletágának aktuális vezetője irányítja majd.

Nem meglepő, hogy az Intel új stratégia mentén próbál boldogulni, hiszen rengeteg pénzt áldozott már arra, hogy betörjön megoldásaival az okostelefonok és a táblagépek világába – amit jelenleg is a Qualcomm lapkái uralnak. Bár idén 40 millió táblagép processzort szállított, az Intel mobil részlege így is 1,04 milliárd dolláros veszteséggel zárta a harmadik negyedévet a készülékgyártóknak kifizetett, igen magas összegű támogatások miatt.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]