Saját felhő alapú mobilalkalmazást mutatott be az Amazon

Czipperer Dia, 2015. július 8. 12:20

Az Amazon egy új mobilalkalmazással rukkolt elő. A megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felhőben tárolt dokumentumaikat bármikor, mobileszközről elérjék.

A felhőpiac egyre telítettebbnek tűnik. Számos gyártó kínál valamilyen alternatívát, hogy a különféle dokumentumokat a felhőben tudjuk tárolni, és ezeket mobilról is elérjük. Az Amazon is csatlakozik a sorba saját mobilos megoldásával, amely már a debütáláskor is több platformra elérhető lesz.

iOS, Android és Kindle felhasználók is letölthetik eszközükre az Amazon applikációját, melynek révén minden olyan dokumentumhoz hozzáférhetnek, amelyeket az Amazon Cloudban tárolnak. Az app az asztali felhőklienssel összhangban működik.
 


A vállalat hasonló koncepció alapján dolgozik, mint a rivális Dropbox, Google Drive vagy más hasonló szolgáltatások. Az iCloudra hajazó módon különböző alkalmazásokra van szükség attól függően, mit szeretne a felhasználó. Például, ha valaki videót vagy fotót szeretne nézni, szüksége van arra, hogy a mobileszközén telepítve legyen egy erre a célra alkalmas megoldás.

Az Amazon szolgáltatásának egyik nagy előnye az ára. A felhasználóknak korlátlan dokumentum tárhely jár évi 60 dollárért, a fotókért pedig 12 dollárt kell fizetni. Ha valaki mindkettőre igényt tart, 6 dollár/hónap áron megteheti. Ez nem rossz alternatíva, tekintve, hogy a konkurens Dropbox és Apple havi 10 dollárt kér 1 terrabyte tárhelyért.

 

 

Forrás: Mashable.com