On-stage túra a VR technológia segítségével

Kütyü Magazin, 2018. május 31. 15:02

A jövőben talán lehetséges lesz, hogy a teleportálás segítségével részt vegyünk bármilyen koncerten anélkül, hogy fizikailag a helyszínen lennénk. Itt még nem tartunk, de a csúcstechnika és a bennünket körülvevő szupergyors hálózatok segítségével már most is részesei lehetünk a színpadi élménynek, egészen úgy, mintha mi magunk is ott lennénk a nagyszínpadon a kedvenc zenészeink között.

A Budapest Park és a Telekom együttműködésének köszönhetően a nyár folyamán tizenöt koncert alkalmával próbálhatnak ki az érdeklődők egy olyan VR szemüveget,  amely a színpadra „varázsolja” őket, közvetlenül kedvenc fellépőik közelébe. A technológia és a virtuális valóság segítségével bárki testközelből élheti át a koncert legjobb pillanatait, körbenézhet a színpadon és a keverőálláson, együtt bulizhat a tomboló közönséggel. Az egyedülálló koncertélményt a nagy kapacitású optikai hálózaton megvalósuló live stream, a színpadon elhelyezett 4k felbontású, 360° kamerák és a rendszerrel összekapcsolt VR szemüveg teszi lehetővé.

És ez még nem minden, ugyanis a különleges élmény könnyedén megosztható az otthon maradt barátokkal: a színpadi kameranézetből egy snapshot készítésére is van lehetőség, amely egy e-mail cím megadásával azonnal hozzáférhetővé és megoszthatóvá válik.

A Telekom a technológia vívmányaival magasabb szintre emeli a koncertélményt, amelyet elsőként a május 31-i Random Trip koncert résztvevői saját maguk is átélhetnek.