HTC Exodus, a HTC első blokklánc alapú telefonja

Kütyü Magazin, 2018. július 11. 15:14

A jelenlegi szerzői jogi és személyiségi jogi szabályozások egyre kevésbé nyújtanak megfelelő védelmet személyes adataink számára. Az Exodusszal a felhasználók visszaszerezhetik az irányítást azon értékeik felett, amik azonosítóikban és egyéb személyes adataikban rejlenek.

A HTC a meghatározó okostelefon-gyártók közül elsőként jelentkezik blokklánc technológiát alkalmazó telefonnal. Az Exodus korai hozzáféréssel (early access) az év harmadik negyedévében várható.

A decentralizált alkalmazásokat és adatbiztonsági technológiákat támogató telefonjával a HTC célja a blokklánc ökoszisztéma terjedésének elősegítése. Ebben a cold storage wallet, azaz a fizetőeszköz offline tárolása is kiemelt szerepet játszik.

“Napjainkban az emberek egyre tudatosabban kezelik személyes adataikat. Ez kiváló alkalom arra, hogy ösztönözzük őket saját digitális identitásuk megóvására. Az Exodus ehhez nyújt segítséget, hiszen a telefon az egyik legszemélyesebb tárgyunk, rengeteg személyes adatot tárolunk rajta. Izgatottan nézem, hogy a folyamat hogyan segíti elő az internet decentralizálódását, és formálja azt át a modern felhasználó számára. – mondta el Phil Chen, a HTC kriptovaluta részlegének vezetője.

A Bitcoin és az Ethereum megjelenésével az olyan fogalmak születtek, mint a digitális ritkaságok és a nem helyettesíthető tokenek (NFT). A HTC együttműködést kötött a világ egyik legnépszerűbb blokklánc alapú NFT játékának alkotóival a Cryptokitties mobil platformon való kizárólagos terjesztéséről több HTC okostelefonon, elsőként a HTC U12+ készüléken. Ez nagyban hozzájárul egy olyan platform és terjesztési hálózat megteremtéséhez, ahol a fejlesztők egyedi, digitális termékeket készíthetnek. A mobiltelefon az emberiség történetének legelterjedtebb készüléke, így a digitális vagyon és a decentralizált alkalmazások elterjedésének is ez az alapja.

A Cryptokitties-zel kötött megállapodás egy nem helyettesíthető, gyűjthető javak piacterének kialakítására és kripto alkalmazásbolt létrehozására irányuló kezdeményezés első lépése. 

“Tisztában vagyunk a digitális ritkaságokban és egyedi termékekben rejlő lehetőséggel. Az Exodus megalkotásával a HTC egy általános blokklánc alapú piacot szeretne megalkotni. Tárt karokkal várjuk a fejlesztőket, hogy rajtunk keresztül forgalmazzák saját blokklánc játékaikat, gyűjthető és NFT értékeiket. Úgy gondoljuk, jelenleg is paradigmaváltás zajlik, melynek során a hangsúly ismét a tulajdonra és a tartalomban rejlő értékre kerül.” – mondta Phil Chen. 

A HTC két további együttműködést is bejelentett annak érdekében, hogy felgyorsítsa a folyamatokat. Az Animoca a Cryptokitties terjesztője, a Bitmark pedig a kripto alapú digitális tulajdonjogok rendszerének megalkotója.

A HTC ezen lépésekkel is igyekszik segíteni a tulajdonok engedély nélkül történő áruba bocsátása elleni küzdelmet.

Az Exodus, a decentralizáció közvetítője, a harmadik negyedévben hozzáférhető lesz early access formában. További részletek a következő hónapok során várhatók a htcexodus.com oldalon.