A Cellum megállapodást kötött a japán Deloitte Touche Tohmatsu LLC-vel

Kütyü Magazin, 2018. szeptember 26. 12:04

Európa egyik vezető mobilfizetési vállalata, a Cellum együttműködési szerződést írt alá a Deloitte Touche Tohmatsu LLC-vel, Japán egyik legnagyobb szakmai szolgáltató vállalatával. A megállapodás célja, hogy a magyar cég QR-kódos fizetési megoldását piacra vigyék a szigetországban.

A több mint 127 milliós Japán a világ egyik legfejlettebb mobiltranzakciós piaca, és folyamatosan nő az okostelefon-használók száma. A Deloitte Touche Tohmatsu LLC saját kutatása szerint nagy az igény az országban a QR-kódos fizetési megoldások iránt; a technológiát már használók elégedettek vele, akik pedig még nem próbálták, szintén nyitottak rá.

A Cellum már kipróbált és bizonyított mobiltárca-technológiája 2011 óta érhető el a piacon és rendkívül testreszabható a helyi igényeknek megfelelően. A megállapodás értelmében a Deloitte Touche Tohmatsu LLC az üzleti partnerei számára a Cellum QR-kódos megoldását ajánlja.

„Japán egy nagyon izgalmas piac, különleges kultúrával, amihez tisztelettel kell közelítenünk. Ahelyett, hogy ugyanazt a megoldást próbáljuk ráerőltetni mindenkire, a helyi igényekhez kell igazítanunk a kínálatunkat. Szerencsére a technológiánk rendkívül rugalmas, így ezt könnyen meg tudjuk tenni.” – mondta Kóka János, a Cellum vezérigazgatója. „Nagy reményeink vannak Japán kapcsán, és a Deloitte Touche Tohmatsu LLC szakértelme nagy segítséget nyújt számunkra. A megállapodás egy jelentős lépés a stratégiai céljaink megvalósításához.” – tette hozzá.

A Deloitte Touche Tohmatsu LLC a QR-kódos fizetési megoldások felhasználóiról készített kutatás felhasználásával segíti partnereit készpénzmentes fizetési stratégiáik kialakításában.

„A cél, hogy Japánban a készpénzmentes fizetések aránya a jelenlegi 20%-ról 80%-ra nőjön. Ehhez még mindig sokat tanulhatunk az országon kívüli példákból. A Cellum fizetési infrastruktúrája évek óta elérhető a piacon. A japán piaci szereplők előnyhöz juthatnak e platformmal, aminek segítségével azonnal bevezethetőek QR-kódos fizetési szolgáltatások. A Deloitte Touche Tohmatsu LLC örömmel támogatja a japán ügyfeleit ilyen szolgáltatások piacra vitelében és az adatbányászati lehetőségek kiaknázásában.” – mondta Kunikhiro Hattori, a Deloitte Touche Tohmatsu LLC tanácsadó partnere.