Több mint 6,7 millió 5G képes okostelefont dobott piacra a Samsung 2019-ben

Kütyü Magazin, 2020. január 16. 07:42

A Samsung bejelentette, hogy 2019-ben világszerte több mint 6,7 millió 5G képes Galaxy okostelefont hozott forgalomba, így tette lehetővé a felhasználók számára, hogy megtapasztalják a sebesség és a teljesítmény új szintjét* . A Samsung 2019 novemberi adatok szerint a globális okostelefon-piac 53,9 százalékát tette ki**  és az öt különböző 5G képes készülékének, a Galaxy S10 5G-nek, Note10 5G-nek, Note10+ 5G-nek, valamint a nemrég bemutatott Galaxy A90 5G-nek és Galaxy Fold 5G-nek köszönhetően egyike a piacvezető vállalatoknak.

„A felhasználók már alig várják, hogy felfedezzék az 5G-ben rejlő lehetőségeket, és mi büszkék vagyunk arra, hogy az erre leginkább alkalmas eszközök széles választékát biztosíthatjuk számukra – mondta el TM Roh, a Samsung informatikai és mobil kommunikációs részlegének elnöke és kutatás és fejlesztési vezetője. – A vállalat számára 2020 az 5G éve lesz, ennek megfelelően még több termékkategóriába és még több felhasználóhoz hozzuk el azokat az élményeket, amelyekre korábban talán nem is gondoltak.”

Dél-Koreában már 2020 első negyedévében elérhető lesz a Galaxy Tab S6 5G, az egyik első 5G képes táblagép, amely egyesíti a kiemelkedő hálózati sebességet a Galaxy Tab sorozattól megszokott funkciókkal és teljesítménnyel*** . Prémium kijelzője, multimédiás képességei és 5G csatlakoztathatósága lehetővé teszik, hogy a felhasználók a Galaxy Tab S6 5G-vel kiemelkedő minőségű videóhívásokat indítsanak és fogadjanak, élő- és visszajátszott videókat nézzenek, valamint felhőalapú és online többjátékos játékokban mérjék össze a tudásukat barátaikkal.

 

“Az 5G képes okostelefonok 2019-ben a világon eladott készülékek 1 százalékát tették ki. 2020-ban igazi áttörés jöhet, az 5G képes készülékek aránya várhatóan 1 687 százalékkal növekszik****  és az okostelefonok piacának 18 százalékát teszik majd ki – mondta el Neil Shah, a Counterpoint Research kutatási elnökhelyettese. – A Samsung az egyik vezető vállalat, amely teljes körű megoldásaival, így 3GPP standardokhoz való hozzájárulásával, félvezető eszközeivel, mobil és hálózati eszközökkel is támogatja az 5G piac fejlődését. Az 5G technológia előrelátható gyors és széles körű elterjedése lehetőséget ad a Samsung számára, hogy felhasználja a korai alkalmazásból származó tapasztalatait és a következő évtizedben tovább bővítse üzleti lehetőségeit ezen a területen.”

A Samsung közel egy évtizede tesz azért a szolgáltató partnereivel, a szabályozó testületekkel és a kormányzati szervezetekkel együttműködve, hogy az 5G technológiát a laboratóriumi körülmények közül a mindennapi életbe is eljuttassa és a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa. Az olyan iparági csoportok, mint a 3GPP és az O-RAN Szövetség kiemelt tagjaként a Samsung célja, hogy nyitott, együttműködésen alapuló közösségeket építsen, amelyek segítik az 5G terjedését mind az üzleti, mind pedig a magánfelhasználók körében. Az elmúlt évben az 5G képes készülékek széles körének bemutatásán túl a vállalat több jelentős mérföldkövet is elért. A Samsung biztosította az eszközöket a világ első kereskedelmi 5G hálózatához Dél-Koreában és globális szolgáltató partnereivel együttműködve további 5G hálózatok kiépítését és 5G élmények megvalósítását támogatja.  

A 2020-as évben a Samsung a piacvezetők között mutatja be újabb 5G innovációit, olyan megoldásokkal, amelyek tovább növelik az 5G képes Galaxy okoseszközök sebességét, teljesítményét és biztonságát. Ezek a fejlesztések még szélesebb körben teszik elérhetővé a mobil élmények új korszakát, ezzel megváltoztatják a kommunikációs és tartalomfogyasztási szokásokat.

____________

* A Samsung hivatalos adatai alapján. 

** Counterpoint Research: Monthly Market Pulse – Global 5G Smartphone Shipments from January to November 2019 

*** Optimális 5G kapcsolat esetén, a hálózatról további információ a mobilszolgáltatóknál érhető el. 

**** Counterpoint Research: Market Outlook - 5G Smartphone Forecast by OEM by Regions