IT eszközök biztonságos és fenntartható cseréjében segít a Dell

Kütyü Magazin, 2022. április 30. 12:55

A Dell Technologies bejelentette, hogy már Magyarországon is elérhető az Asset Recovery Services. A szolgáltatás keretében márkától függetlenül bármilyen laptopot, asztali számítógépet, szervert, perifériaeszközt vagy kiegészítőt le lehet adni. Így segíti a vállalat az ügyfeleket a meglévő informatikai eszközök értékeinek kiaknázásában, és a fenntartható működés megvalósításában. 

•  A Dell Asset Recovery Services biztosítja a vállalatoknak az informatikai eszközök megfelelő megsemmisítését

•  Az új online portállal egyszerűen lecserélhető és újrahasznosítható bármilyen laptop, asztali számítógép, szerver vagy periféria – márkától függetlenül

•  Az adatbiztonság magasabb szintjét kínálják a helyszíni adattisztítási és merevlemez-megsemmisítési szolgáltatások 

 

A Dell támogatja a vállalatokat az informatikai eszközök fenntartható cseréjében, 2008 óta több mint 2,5 milliárd elektronikai eszközt* hasznosított újra. Az Asset Recovery Services modern, egyszerű és szabványosított módot biztosít az ügyfeleknek újrahasznosítási szándékaik megvalósítására. A szolgáltatás magában foglal egy új, „self-service” online portált, amely az eszközök leselejtezését még inkább megkönnyíti – valós idejű értékbecsléseket és az eszközök egyszerűbb visszavételét biztosítja a vállalatok számára. 

„Minden évben több millió tonna elektromos készüléket dobunk ki, amelyeket, ha nem megfelelően semmisítenek meg, károsíthatják a bolygónkat. Az Asset Recovery Services kulcsfontosságú lépést jelent az informatikai eszközök felelősségteljes lecserélésében és az ökológiai lábnyomuk csökkentésében. Elkötelezettek vagyunk, hogy megakadályozzuk az e-hulladékok bejutását a hulladéklerakókba. Az elektronikai és informatikai berendezések biztonságos újrahasznosítását elősegítő szolgáltatásaink bővítésével hozzájárulunk ahhoz az ambiciózus célhoz, hogy 2030-ra minden egyes eladott termék után egy készüléket újrahasznosítsunk vagy újból felhasználjunk” – mondta Rakoncza Zsolt, a Dell Technologies Magyarország vezérigazgatója. 

 

 

A vállalatok védelme biztonsági szolgáltatásokkal 

Amikor az ügyfelek leadják az eszközeiket, a Dell Technologies az adattisztítási szabványoknak** megfelelően törli az adatokat, hogy csökkentse a biztonsági veszélyek kockázatát. Az Asset Recovery Services mostantól további lehetőségeket is kínál a fokozott védelemhez:

•  Helyszíni adattisztítás – Az adatokat a helyszínen töröljük a termékekről, mielőtt még a eszközök elhagynák az ügyfél telephelyét.

•  Helyszíni merevlemez-megsemmisítés – Az adatokat tartalmazó merevlemezeket fizikai úton megsemmisítjük, és a helyi irányelveknek megfelelően újrahasznosítjuk.

 

Értékesítési lehetőségek Magyarországon

Az Asset Recovery Services a Dell Technologies vállalaton, valamint értékesítési partnerein keresztül érhető el.

_____________

* Dell Technologies FY21 Progress Made Real ESG-jelentés

** A Dell-szolgáltatások megfelelnek a NIST SP 800-88 Revision 1 adattisztítási szabványoknak.