4,6 hüvelykes retina kijelzőt kap a következő iPhone?

Farkas Norman, 2012. március 23. 13:00

A legfrissebb információk szerint egy 4,6 hüvelykes Retina Display teljesít majd szolgálatot az Apple idén bemutatásra kerülő okostelefonjában.

A Reuters értesülései szerint az amerikai gyártó kénytelen az eddigi iPhone-okénál méretesebb megjelenítőt pakolni a következő modellbe annak érdekében, hogy versenyképes maradjon az egyre nagyobb kijelzővel bíró, androidos konkurensekkel szemben. A friss hírek arról számolnak be, hogy 4,6 hüvelykes retina kijelzőt kap az új iPhone és az új panelek beszállítója az LG és a Samsung lesz.

Igaz, hogy a 3,5 hüvelykes képernyő viszonylag átlagosnak számít napjainkban, de – véleményem szerint – abszolút nem annyira fontos a panel méretének megnövelése, mint azt sokan állítják. Erről tanúskodik az a nemrégiben napvilágra került tanulmány, mely kimutatta, hogy az iPhone tulajdonosok zöme elégedett telefonja megjelenítőjével. A szükségtelen méretnövelés mellett szól az a szemlélet is, mely szerint, akinek nagyobb érintőképernyőre van igénye, az használjon táblagépet, s így a hatalmas kijelzővel bíró mobiltelefonok használatából eredő kényelmetlenségek is egyszerűen elkerülhetők.

[Forrás: Unwired View]