16:9-es képarányú kijelzővel jöhet az új iPhone

Farkas Norman, 2012. május 24. 11:21

A legfrissebb információk szerint 3,95 hüvelykes szélesvásznú megjelenítővel érkezik az Apple következő mobiltelefonja, a rajta futó iOS 6 pedig öt sorban jelenítheti meg az menü ikonjait.

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a következő iPhone már nem 3:2-es, hanem 16:9-es képaránnyal fog rendelkezni, maga a megjelenítő pedig egy 3,95 hüvelykes, 1136 x 640 pixeles panelben ölt testet. Ez egészen pontosan 156 plusz sort jelent, melynek köszönhetően tökéletesen élvezhetők lesznek a szélesvásznú HD videók, az új alkalmazások pedig jóval látványosabban, nagyobb felületen jelenhetnek meg. A telefon kezelőfelületét is érinti a változás, ugyanis az iOS 6 várhatóan öt sorban fogja megjeleníteni a menü ikonjait az eddigi négy helyett. Érdemes megjegyezni, hogy a kijelző ily módon történő növekedése csak minimálisan befolyásolja az iPhone méretét.

Még egy érdekesség, hogy a mendemondák szerint a karcsúsítás jegyében az iPhone integrált érintőfelülettel ellátott kijelzőt kap, mely hosszú távon költséghatékony megoldás is lehet. Az a hír járja, hogy az Apple kijelző beszállítóinak sorához a Sharp és a Toshiba után a Sony is csatlakozott, s mindhárom cég megkezdte az új panelek tesztgyártását.

 [Forrás: Übergizmo, 9to5 Mac]