Angry Birds a Samsung Smart TV-ken

Kütyü Magazin, 2012. július 23. 11:52

Már világszerte elérhető a Samsung mozgásvezérelhető Smart TV modelljein az Angry Birds, a finn fejlesztőcsapat, a Rovio hatalmas népszerűségnek örvendő játéka.

A 2009. novemberi megjelenése óta a különféle platformokra több mint 1 milliárdszor letöltött játék most először érhető el okostelevízión: a Samsung 2012 Smart Interaction TV modellek tulajdonosai a TV alkalmazásboltjából telepíthetik a játékot. A dühös madarakat a TV-be integrált mozgásérzékelőnek köszönhetően a kezük mozgásával irányíthatják a játékosok (lásd a lenti videót).

„Az Angry Birds nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb játéka, azonban mostanáig legtöbben csak az okostelefonok néhány hüvelykes kijelzőjén ismerkedhettek meg vele. Azáltal, hogy az okostévén keresztül tesszük elérhetővé a kézmozdulatokkal irányítható játékot, teljesen új utat nyitunk az iparágban. Emellett természetesen további fontos terveink vannak a tartalomfejlesztés területén, hogy az összes családtag számára új élményeket hozzanak el a Samsung Smart TV-k” – mondta Dreiszker Péter , a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztási elektronika divízió marketing vezetője.