Megújult az LG „varázspálcája”

Kütyü Magazin, 2012. december 21. 14:10

Az LG bejelentette a CINEMA 3D Smart TV termékcsaládjához tartozó továbbfejlesztett Magic Remote mozgásérzékelős távirányító megjelenését. Az átalakított eszköz még kifinomultabb hangvezérlés funkciókkal rendelkezik, amelyekkel egyszerűen, természetesen és akár beszélgetés közben is adhatók utasítások.

„Az LG elkötelezett az innovatív szórakoztatóelektronikai megoldások iránt, a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító pedig a CINEMA 3D Smart TV felhasználói élmény egyik alappillére.” — nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette: „A lenyűgöző funkciókészletre épülő eszköz legújabb kiadása precíz hangvezérlést kínál; a kézmozdulatokkal, görgetővel és rámutatással való irányítás pedig még egyedülállóbbá és felhasználóbarátabbá teszi a Magic Remote távirányítót.”

Az LG Magic Remote mozgásérzékelős távirányító hangvezérlési technológiájának köszönhetően a televízió hangutasításokkal egyszerűen és hatékonyan vezérelhető. Az új természetes beszédfelismerő (Natural Language Recognition) szoftverrel könnyebben, normál hanghordozással adhatunk hangutasításokat. Többé nem kell szünetet tartani a parancs és a cím között, elég, ha természetesen kimondjuk azt, hogy „Játszd le a Gangnam Style videót” és az új Magic Remote távirányító megérti, amit mondunk.

Az új LG Magic Remote számos szórakoztatóelektronikai berendezés elérését és irányítását lehetővé teszi, maximális kényelem mellett. A Smart TV-ktől kezdve a set-top boxokon és a hangprojektorokon át a blu-ray lejátszókig a nappaliban minden eszköz hatékonyan, egy mozdulattal vezérelhető egyetlen Magic Remote távirányító segítségével. A rámutatási funkciónak köszönhetően az LG Magic Remote természetesen illeszkedik a kézbe, így kiválóan használható mozgáson alapuló videojátékokhoz. A görgővel könnyedén görgethetünk fel és le a weboldalakon, míg a kicsinyítés és a nagyítás különösen az olyan alkalmazások esetében hasznos, mint például a Google Térkép. A megfelelő kézmozdulattal gyorsan elérhetők a gyakran használt menük, és elvégezhetők a gyakori műveleteket, így értékes időt takaríthatunk meg. Elég például leírni a megfelelő számot a levegőben és a készülék a kedvenc csatornánkra vált.

A Magic Remote távirányító két változatban érhető el: az egyik az LG prémium kategóriás CINEMA 3D Smart TV-i, a másik pedig a hagyományos CINEMA 3D Smart TV modellek tartozékaként vásárolható meg. A prémiumkategóriás Magic Remote gombjai LED-es háttérvilágítással rendelkeznek, így sötétben is egyszerűen használhatóak, a kompaktabb kialakítás pedig könnyebb, még kényelmesebb fogást eredményez. A gyakran használt nyomógombok új helyre kerültek, ami még természetesebb és kellemesebb kezelést biztosít.