Bemutatkoztak: Motorola Droid RAZR M, RAZR HD és RAZR MAXX HD

Farkas Norman - 2012. szeptember 6.

A Motorola tegnapi sajtóeseményén egyszerre három új okostelefonról hullott le a lepel. Az amerikai gyártó androidos újdonságaiban feldedezhetők a Droid RAZR termékvonal sajátosságai, azaz erős hardveres felszereltséggel és kiváló anyaghasználattal rendelkeznek. A Droid RAZR HD nagyfelbontású kijelzőjével, a Droid RAZR HD MAXX bivalyerős akkumulátorával, a Droid RAZR M pedig edge-to-edge megjelenítőjével tűnik ki a tömegből.

A tegnapi nap nem csak a Microsofttal összedolgozó Nokia újdonságait hozta közelebb hozzánk, hanem a Google kezében lévő Motorola legújabb okostelefonjait is. Az amerikai gyártó tegnapi sajtóeseményén három új készülék mutatkozott be: a Droid RAZR HD, RAZR HD MAXX és RAZR M. Lássuk, mi jót tartogatnak számunkra a kütyük!

 

Közös tulajdonságok

Mindhárom masina külsején felfedezhetők a RAZR termékvonal stílusjegyei, mely az anyaghasználatukra is kiterjed: kevlár berakásos hátlap, vízlepergető bevonat és Gorilla Glass üveg gondoskodik a strapabíróságról és a felhasználó minőségérzetéről. A kütyük burkolata alá kukkantva sem szűnik meg ez az érzés, hiszen a mobilok 4G LTE támogatással, WiFi, NFC, Bluetooth és GPS modullal, valamint microSD kártyahellyel rendelkeznek, meghajtásukról pedig 1GB RAM-mal kiegészített, 1,5GHz órajelű kétmagos Snapdragon S4 processzor gondoskodik. A készülékek képalkotási képességeiért egy 8 megapixeles, LED villanóval segített, 1080p Full HD videók rögzítésére alkalmas fő- és egy előlapi kamera felel. Ami a szoftvert illeti, a jövevények fedélzetén meglepő módon az Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich operációs rendszer csücsül, s a 4.1 Jelly Bean frissítést csak valamikor az év vége felé kapják meg.

 

Motorola Droid RAZR HD

A Droid RAZR HD legizgalmasabb része a kijelzője. A telefon előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super AMOLED HD érintőképernyő terül el, melyen lenyűgöző részeletességgel jelennek meg a játékok, a képek, a videók és a weboldalak is. A mindössze 8,4 milliméter vastag telefon hátlapja alatt egy 2500mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, mely igen erősnek tűnik, viszont az igazi üzemidő-hajcsárok számára valami sokkal érdekesebbet kínál a gyártó a RAZR MAXX HD személyében.

A RAZR HD fekete és fehér színben lesz kapható, elsőként az amerikai Verizon Wireless szolgáltatónál.

 

Motorola Droid RAZR MAXX HD 

Ahogy a RAZR XT910-es modellből, úgy a Droid RAZR HD-ból is készített egy feltubózott akkuval szerelt verziót a gyártó, s ez lett a Droid RAZR MAXX HD. A készülék specifikációja teljesen megegyezik a fent ismertetett modellével, csupán annyi a különbség, hogy egy 3300mAh kapacitású telep került bele, mellyel akár 8 órányi LTE alapú netezést, vagy 21 órányi beszélgetést is képes lemerülés nélkül átvészelni egyetlen töltéssel. Az izmos akkumulátornak ára van, a telefon vastagsága ugyanis 9,3 milliméterre nőtt, így kevésbé illik rá a penge jelző. A RAZR MAXX HD fekete színben lesz megvásárolható, elsőként a Verizonnál, még az ünnepek előtt.

 

Motorola Droid RAZR M

A RAZR M szakít az élekkel, ugyanis edge-to-edge kijelzőt kapott, ami annyit tesz, hogy 4,3 colos, 960 x 540 pixel felbontású (qHD) Super AMOLED megjelenítőjét rendkívül vékony keret határolja oldalról. A telefon érdekessége, hogy ugyanakkora képernyőt kapott, mint a kalsszikus Droid RAZR, mégis sokkal rövidebb és keskenyebb házzal rendelkezik. A HSPA+ és LTE támogatást egyaránt élvező jövevény igen erős középkategóriás ajánlatnak ígérkezik, hiszen a kijelzőjét leszámítva szinte minden téren felér a RAZR HD szintjére.

A RAZR M már jövő héten elérhető lesz fekete és fehér színben a Verizon Wireless kínálatában, kezdőára - előfizetéssel - 99 dollár körül alakul. A készülék szeptember 18-a körül Európában is megjelenik, ám lesz egy kis csavar a történetben: a Vén Kontinensre érkező modellekben nem 1,5GHz-es, kétmagos Snapdragon S4 processzor dolgozik majd, hanem egy kétmagos, 1,6Ghz órajelű Intel Atom processzor gondoskodik a meghajtásukról.

 

 

 

Vissza