Minden kiderült az LG Optimus G csúcsmodellről

Farkas Norman - 2012. szeptember 18.

Az LG legújabb nagyágyúja, a négymagos Snapdragon processzorral, 4,7 colos HD kijelzővel, LTE támogatással és bivalyerős akkuval szerelt Optimus G átesett a hivatalos bemutatón Szöulban. Az eseményen minden, a telefonnal kapcsolatos kérdésre válasz érkezett.

Már rágóta özönlenek a pletykák a kisebbik dél-koreai gyártó legújabb csúcsmobiljáról az Optimus G-ről, ráadásul már hivatalos videókon is megcsodálhattuk a nagy tudású szerkezetet. Az eddigi hírek viszont csak részben tárták fel a készülék tulajdonságait. A találgatásoknak viszont most vége, az Optimus G hivatalosan bemutatkozott Szöulban.

Lássuk, mit tartalmaz a csúcsmodell!

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű LG Optimus G nem okoz csalódást a technokrata felhasználóknak, ugyanis a telefonba mindent belepakoltak, amit egy csúcsmobilban el tudunk képzelni.

A készülék lelke egy 1,5GHz-es, négymagos Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzor, melyet Adreno 320 grafikus chip, 4G LTE modemet is tartalmazó Qualcomm Fusion 3 chipset, 2GB RAM és 32GB belső tárhely egészít ki. Az előlapon egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 768 pixel felbontású True HD IPS érintőképernyő foglal helyet, melynek érdekessége a Zerogap Touch technológia használata, mely annyit jelent, hogy a kapacitív szenzorok a pixelek között kaptak helyet. Az Optimus G többek között ennek köszönheti 8,45 milliméteres karcsúságát. A telefon hátlapján egy 13 megapixeles, 1,1 mikronos fényérzékelőkkel felszerelt szenzorral, LED villanóval és f/2.4 fényerejű optikával ellátott kamerát találunk, melynek előlapon elhelyezett párja 1,3 megapixeles, így HD videohivások lebonyolítására is alkalmas.

A 145 grammos és 131,9 x 68,9 x 8,45 milliméteres okostelefon NFC, Bluetooth 4.0, WiFi és GPS modult is kapott, repertoárjából csak a microSD kártyahelyet hiányolhatjuk.

Jó hír, hogy az LG nem felejtett el izmos akkumulátort tenni az erőgépbe. A 2100mAh kapacitású teleppel akár 15 órányi beszélgetés is elérhető egy töltéssel, cserélni pedig jó ideig nem kell majd, mert 800 töltési ciklus után is alig csappan az energiatároló képessége.

Az LG Optimus G hamarosan landol a piacon, ára a gyártó anyaországában egymillió dél-koreai won (cirka 195 ezer forint) körül alakul. Érdekesség, hogy az eszköz 8 megapixeles fő kamerával szerelt változatban is megjelenik.

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

 

Vissza