Huawei Ascend Mate és D2: hivatalosan is [Videó]

Farkas Norman - 2013. január 9.

A kínai gyártó CES-en tartott rendezvényén hivatalosan is bemutatkozott a 6,1 hüvelykes kijelzővel megáldott Asend Mate nevű hibrid és az alumínium burkolattal, valamint Full HD megjelenítővel felvértezett Ascend D2.

A Huawei meglepetésszerűen leleplezte legújabb okostelefonjait a CES 2013 során. A gyártó az Ascend D2 névre keresztelt csúcsmobillal és az Ascend Mate nevű telefon-tablet hibriddel indítja az új esztendőt.

Huawei Ascend Mate

A Huawei Ascend Mate a phabletek, azaz az okostelefon-táblagép hibridek kategóriájában képviseli a gyártót, ám akkora kijelzőt kapott, hogy már sokkal inkább nevezhető mini tabletnek, mint óriási okostelefonnak. Felmerül a kérdés, hogy vajon sikeres lehet-e így a készülék, hiszen a konkurensek eddig nem építettek ekkora megjelenítőt telefonjaikba, ezért a Mate - ha úgy tetszik - egy újabb kategóriát teremt a piacon, melynek életképességét az idő fogja megmutatni. Mindazonáltal az Ascend Mate nem lett rossz készülék és a Huawei rengeteg apróságot csempészett bele, amelyek vonzóvá tehetik azon felhasználók számára, akik egy igazi "nagyképű" kütyüt szeretnének birtokolni.

 

 

A hibrid előlapján egy 6,1 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) IPS+ LCD érintőképernyő terül el, fölötte egy 1 megapixeles kamera, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles, HDR felvételt is támogató, LED villanóval segített kamera kapott helyet. A legvékonyabb pontján mindössze 6,5 milliméteres készülék motorházteteje alatt négymagos, 1,5GHz-es HI-Silicon processzor, HSPA modem, dual-antenna (20-30 százalékkal jobb vételt tesz lehetővé) és 4050mAh kapacitású akkumulátor teljesít szolgálatot, a fedélzetén pedig az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer fut.

Az amúgy sem gyenge, ráadásul az átlagnál 30 százalékkal gyorsabban feltölthető akkumulátor üzemidejének elnyújtását segítik a Huawei Quick Power Control (QPC) és Automated Discontinuous Reception (ADRX) nevű funkciói, melyeknek köszönhetően átlagos igénybevétel mellett két napig simán használható marad az Ascend Mate egyetlen feltöltéssel.

A téli hónapokban jól jöhet, hogy a készülék kijelzője rendelkezik az úgynevezett Magic Touch nevű okossággal, ami annyit tesz, hogy kesztyűben is használhatjuk.

Az Ascend Mate fekete és fehér árnyalatban, február folyamán landol a kínai piacon, egyéb régiókban való megjelenéséről és áráról egyelőre nincs információ.

 

Huawei Ascend D2

Ahogy fent említettük, az Ascend D2 a gyártó idei első nagy dobása. Ennek megfelelően minden földi jóval ellátták a prémium anyagokból készült burkolattól kezdve a Full HD megjelenítőn át a friss operációs rendszerig.

A D2 lelke egy saját fejlesztésű négymagos, 1,5GHz órajelen pörgő K3V2 processzor, amit 2GB RAM, 32GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhely, WiFi, Bluetooth, és GPS modul, valamint 3000mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A mobil képalkotási képességeiről egy 13 megapixeles, LED villanóval segített, HDR felvételekre is alkalmas BSI kamera és egy egyelőre ismeretlen felbontású előlapi kamera gondoskodik.

A D2 előlapját egy 5 hüvelykes, 1920 x 1080 képpontos Full HD IPS+ megjelenítő uralja, amely 440ppi pixelsűrűséggel büszkélkedhet, épségét pedig Gorilla Glass óvja a külső hatásoktól. Apropó külső hatások! A csúcsmobil IP54 minősítéssel rendelkezik, melynek értelmében hatékonyan ellenáll a pornak és a víznek is.

A 170 grammos, mindössze 9,9 milliméter vastag telefon alumínium kerettel és hátlappal rendelkezik, így már a kézbevételkor érezhető, hogy egy felső kategóriás, minőségi modellt tisztelhetünk személyében.

 

 

Bekapcsolva a készüléket az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer Emotion UI kezelőfelülettel felturbózott verziója fogad bennünket, melyek elengedhetetlen vezérlőgombjai virtuális formában, a kijelzőbe integrálva jelennek meg. A lehető leghosszabb készenléti idő elérését D2 esetében is az Ascend Mate-nél már említett funkciók segítik, a hátlap alatt megbújó 3000mAh kapacitású telep pedig az órisámobiléhoz hasonló módon szélsebesen képes feltöltődni.

A Huawei Ascend D2 fekete és fehér árnyalatban kerül forgalomba, piaci premierje januárban lesz Kínában. Ezután nem sokkal Japánban is meg fog jelenni a masina, s később egyéb régiókban is hódításba kezdhet.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza