Októberben debütálnak az első Ubuntu mobilok

Farkas Norman - 2013. február 11.

Mark Shuttleworth, a Canonical vezérigazgatója elárulta, hogy októberben landolnak a piacon az első Ubuntu operációs rendszer köré épülő okostelefonok.

Hamarosan egy új platformot köszönthetünk az okostelefonok piacán, s ez nem más, mint a számítógépek frontján elképesztő népszerűségnek örvendő Ubuntu Linux. Csak 2012 végén derült ki, hogy lesznek Ubuntu mobilok, s máris új fejlemény érkezett az ügyben. Mark Shuttleworth, a Canonical vezetője megerősítette a Wall Street Journal számára, hogy októberben kerülnek forgalomba az első Ubuntu-alapú okostelefonok. Arról nem beszélt a cégvezér, hogy mely gyártók futószalagjairól kerülnek majd le a készülékek, de azt elárulta, hogy két nagy régióban (feltehetően Észak-Amerikában és Kínában) elérhetők lesznek.

A Canonical egyébként gőzerővel dolgozik az Ubuntu Linux telefonos verzióján, s már ebben a hónapban ki szeretné adni a rendszer még nem végleges, Galaxy Nexus mobilra szabott verzióját, így a fejlesztők kényük-kedvük szerint kísérletezhetnek majd vele.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Linux, okostelefon, Ubuntu
Vissza