Heyday – az önmagát író mobilnapló

Farkas Norman - 2013. december 7.

Nincs időd feljegyezni életed emlékezetes pillanatait, vagy a mindennapok kellemes mozzanatait? Akkor a Heyday alkalmazást neked találták ki: ez az iPhone app automatikusan bejegyzéseket készít életed eseményeiről, így biztosan tudni fogod, mivel teltek az elmúlt napjaid, heteid, vagy akár éveid.

Rohanó világunkban örülünk, ha marad időnk tájékozódni az aktuális eseményekről, vagy olvashatunk egy kicsit. Így hát nem meglepő, hogy képtelenek vagyunk naplót vezetni életünkről, aminek eredménye, hogy sokszor azt is nehezen idézzük fel, hogy az elmúlt napokban, hetekben milyen dolgok történtek velünk; merre jártunk, mennyire ízletes ételeket ettünk, milyen szép dolgokat láttunk.

A Heyday nevű alkalmazás próbál segíteni ezen a problémán, ugyanis automatikusan készít bejegyzéseket mindennapjainkról az alapján, hogy merre járunk, és milyen fotókat lövünk okostelefonunkkal. Az app képes a fotóinkból montázsokat varázsolni, melyek összeállításakor figyelembe veszi a képek minőségét és a rajtuk látható arcokat, ráadásul különböző szűrőkkel is felturbózza őket, ha jónak látja. Természetesen saját ízlésünk szerint alakíthatjuk elkészült naplónkat, változtathatunk a képek sorrendjén és az alkalmazott szűrőket is lecserélhetjük, illetve szöveget írhatunk az egyes bejegyzésekhez.

Jó hír azok számára, akik attól tartanak, hogy adataik rossz kézbe kerülnek, hogy az Apple App Store-ból ingyenesen letölthető szoftver nem továbbítja külső szerverekre az adatainkat, mindent helyben, a készülékünkön tárol.

 



 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza