Januárban debütálnak a Windows 10 újdonságai

Farkas Norman - 2014. november 28.

Egy friss jelentés szerint a Microsoft egy eseményt tart 2015 januárjában, melyen tájékoztatja a nagyközönséget az okostelefonokra, táblagépekre és számítógépekre szánt Windows 10 operációs rendszer új funkcióiról és szolgáltatásairól.

Bár a redmondi szoftveróriás már korábban leleplezte a 2015-ben több platformon is megjelenő Windows 10-et, az új operációs rendszerben fellelhető, felhasználók számára érdekes funkciókról szinte semmit nem árult el. Ezt a hiányosságot szeretné pótolni januárban a vállalat, amikor egy esemény keretében fog beszámolni az OS friss elemeiről, amelyekkel okostelefonos és táblagépes használat során is találkozhatunk majd.

A Microsoft ugyan képviseltetni fogja magát a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n, a The Verge forrásai szerint csak január végén, San Franciscóban, egy külön rendezvény keretein belül kerül majd sor a Windows 10-re kíváncsi felhasználók beavatására. Az új rendszer funkcióira fókuszáló esemény várhatóan jóval hosszabb és tartalmasabb lesz, mint a korábbi, amin magát a Windows 10-et harangozta be a cég.

A rendszerben rejlő lehetőségek feltárása mellett minden bizonnyal az is kiderül januárban, hogy a mikorra várható a Windows 10 előzetes felhasználói kiadásának (Consumer Preview) megjelenése. A pletykák egyébként azt jósolják, hogy már 2015 első hónapjaiban elérhetővé válhat a rendszer ezen verziója.

 



 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza