A Vodafone útjára indította Wallet szolgáltatását

Kütyü Magazin - 2015. május 6.

A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen elindította gyors, kényelmes és biztonságos mobiltárca alkalmazását a Vodafone Wallet szolgáltatást, amellyel már az induláskor közel 45 ezer terminálnál lehet fizetni hazánkban.

A Vodafone Magyarország útjára indította hazánkban mobiltárca alkalmazását, amely lehetővé teszi az egyérintéses fizetést a mobiltelefon segítségével. Kezdetben a hazai felhasználók számára 45 ezer terminál áll rendelkezésre.

A Wallet már az induláskor is az összes hazai bankkártya elfogadói terminál több mint 40 százalékánál kínál fizetési lehetőséget, a közeljövőben pedig olyan szolgáltatásokkal fog kiegészülni, mint hűség- és kuponkártyák kezelése, belépők, jegyek tárolása és érvényesítése. A szolgáltatással a mindig kéznél lévő mobiltelefonok fokozatosan felválthatják a hagyományos pénztárcákat, éppúgy, ahogy a mobiltelefon a beépített fényképezőgépekkel majd a mobilinternet elterjedésével forradalmi változásokat hozott.
 


Ezegy olyan digitális pénztárca, amellyel – a megfelelő mobiltelefonnal és annak NFC-képes SIM kártyájával – a kívánt fizetési tranzakciót a mobiltelefonnak az NFC-s terminálhoz való érintésével lehet végrehajtani. 

A mobiltelefonos fizetéshez négy dolog kell: egy NFC/wallet képes mobiltelefonra és SIM kártyára, a telefonhoz tartozó előfizetésre, valamint az OTP Banktól igényelhető OTP MasterCard Mobil PayPass kártyára. A bankkártya igénylésének folyamata gyors és egyszerű: ügyfeleink az OTP internetbankján, az OTPdirekten keresztül igényelhetik, ezt követően a mobil bankkártya automatikusan megjelenik a Vodafone Wallet alkalmazásban.

A Vodafone Wallet alkalmazás letölthető a legalább Android 2.3-as verziót futtató NFC-képes okostelefonokra.

 

 

Képek: nfcidea.pl, arcor.de

Vissza