Új Intel Xeon E3-1200 v5 termékcsalád

Kütyü Magazin - 2015. október 20.

A csipgyártó Intel bejelentette, hogy a Xeon E3-1200 v5 termékcsaládja elérhető a belépőszintű asztali munkaállomásokhoz is.

Az Intel tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy a Xeon Processor E3-1200 v5 termékcsaládja elérhető a belépőszintű asztali munkaállomásokhoz is. A legújabb 14 nanométeres Skylake architektúrára épülő termékcsalád akár 27%-kal nagyobb számítási és grafikus teljesítményt nyújt az előző generációs Intel Xeon E3-1200 v3 processzorokhoz képest.

A megnövelt számítási és grafikus teljesítmény lehetővé teszi dizájnerek, mérnökök, kutatók és animátorok számára, hogy pontosabb kutatásokat és termékeket tervezzenek, így pedig az új termékek gyorsabban piacra kerüljenek. A processzorok négy maggal rendelkeznek, egyenként 2.0-től 3.7 GHz-es órajellel, és integrált Intel HD Graphics P530 professzionális grafikus lapkával rendelkeznek.
 


A termékcsalád ezen kívül 20 3. generációs PCI Express csatolót is nyújt, amelyek révén a 3. generációs PCIe Express SSD-k nagyobb tejlesítménye is kihasználható. Emellett a processzor ECC hibakorrekciós támogatást használó memóriamodulok használatát is támogatja. Az ECC automatikusan felismeri és javítja az egybites hibákat. 

 

Vissza