Megkezdődik a Velotrack M2M kerékpár sorozatgyártása

Kütyü Magazin - 2015. október 21.

Nemsokára megkezdődik a Vodafone M2M technológiájára épülő Velotrack biztonsági rendszerrel szerelt kerékpárok sorozatgyártása. A hozzá tartozó app révén a felhasználó láthatja a statisztikákat a megtett útjairól, de jogosultság ellenében akár családtagjai, ismerősei útvonalait és tartózkodási helyüket is.

A Velotrack egy biztonságtechnikai szolgáltatás kerékpárosok részére. A kerékpárba épített eszköz GPS vevővel, mozgásérzékelővel gyűjti az adatokat, és a Vodafone M2M (machine-to-machine) kártyájával felküldi az adatokat egy szerverközpontba. A tulajdonos az okostelefonja segítségével lezárhatja a kerékpárt és értesítést kaphat, ha egy illetéktelen akár csak megmozdítja azt. Az alkalmazással a felhasználó láthatja a statisztikákat a megtett útjairól, de amennyiben van rá jogosultsága, akár családtagjai, ismerősei útvonalait és éppen aktuális tartózkodási helyüket is láthatja. 


A Velotrack projekt keretében 2015 elejére készült el az a kerékpárokba beépíthető rendszer, amellyel el lehetett kezdeni a tárgyalásokat kerékpárgyárakkal, akik már a gyárban beépítik a Velotrack rendszert a termékükbe. Az első megrendelő az osztrák Biketronic e-bike, azaz elektromos rásegítéses kerékpárgyártó.  

A Velotrack rendszer a Vodafone globális M2M megoldásával és a hozzá tartozó GDSP (Global Data Service Platform) SIM-kártyájával a világon szinte bárhol használható. Az autógyártóknál már alapvetés, hogy az új járműveket felszereljék M2M technológiával, a háztartásokban is egyre több M2M megoldást használó eszköz jelenik meg, így teljesen logikusan várható, hogy a gépek internete mind nagyobb szerepet töltsön be a jövőben a kerékpáros közlekedésben is. 

 

Vissza