A telefonunkat pénztárcává változtatja a Vodafone androidos mobilappja

Kütyü Magazin - 2015. október 29.

Új alkalmazással bővült a Vodafone Wallet szolgáltatás, a díjmentesen letölthető Hűségkártya bővítménnyel ugyanis több mint 1500 féle hűségkártyát lehet elmenteni a legtöbb androidos okostelefonon.

A Vodafone egy új mobilapplikációt mutatott be a Wallet szolgáltatáshoz. A Hűségkártya névre keresztelt bővítmény minden 4.0 feletti Android verziót futtató okostelefonon működik – így a ma az ügyfeleknél lévő telefonok több mint 85 százalékán. A hűségkártyáknak és az egyéb a pénztárcát degeszre tömő plasztik kártyáknak a  Hűségkártya bővítményben való tárolásához és az alkalmazással való használatához sincs szükség NFC képes okostelefonra, a boltokban, üzletekben használt kártyaolvasók döntő többsége képes a telefon képernyőjéről beolvasni a szükséges adatokat.

A Hűségkártya bővítmény használatához először le kell tölteni a Vodafone Wallet alkalmazást és a bővítményt, amely a jelenleg Magyarországon használt kártyák döntő többségét eleve tartalmazza. A kibocsátó ország megváltoztatásával az esetlegesen nálunk lévő külföldi kibocsátású kártyákat is el lehet menteni. A beállításoknál ki kell választani a kibocsátó országot és az alkalmazás máris felkínálja az adott országban elérhető kártyák többségét. Amennyiben valamelyik – külföldi, vagy hazai – kártyát nem találjuk, csak be kell fényképezni az alkalmazással és eltárolni a kártyán található vonalkódot. Innen kezdve a kártya mindig kéznél lesz. 
 


Az eltárolt kártyák használata is nagyon egyszerű, a hűségkártya tranzakció előtt be kell lépni – ez opcionálisan külön PIN kóddal védhető - a Vodafone Wallet alkalmazásba, kiválasztani, hogy éppen melyik kártyára van szükség, s már indulhat is a hűségkártya művelet.

Az alkalmazás letöltése után Hűségkártya bővítmény használatához NFC-s telefonhoz hasonlóan mobilinternetes kapcsolatra sincs szükség, ugyanakkor a Vodafone Wallet és a Hűségkártya bővítmény szó szerint kíméli a pénztárcát, mivel nem kell folyamatosan minden kártyát benne tartani.

A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen 2015 májusában indította el a gyors, kényelmes és biztonságos mobiltárca alkalmazását, a Vodafone Wallet szolgáltatást. Az alkalmazás segítségével jelenleg a Magyarországon üzemelő POS-terminálok 55 százalékánál lehet fizetni a mobiltelefon odaérintésével. A Vodafone Wallet egy olyan digitális pénztárca, amellyel – a megfelelő mobiltelefonnal és annak NFC-képes SIM kártyájával – a kívánt fizetési tranzakciót a mobiltelefonnak az NFC-s terminálhoz való érintésével lehet végrehajtani.

 

Vissza