30 milliónál járnak a PS4 eladások

Czipperer Dia - 2015. november 27.

A legfrissebb adatok szerint nagyon népszerű a PS4 játékkonzoljuk. A vállalat eddigi legkelendőbb modelljének bizonyul a készülék.

A PlayStation 4 és az Xbox One küzdelme már a kezdetek óta tart, hiszen a két masina egy hónap különbséggel debütált a piacon. A Sony játékkonzolja vezeti az eladási csúcsokat, ezt támasztja alá az a most megjelent friss adat is, mely szerint immáron 30,2 millió darab kelt el a PS4 modellből.

Ez jelentős előrelépésnek tekinthető, hiszen márciusban még csupán 20 millióra rúgtak az eladási mutatók. Ez átlagosan azt jelenti, hogy havonta körülbelül 1,25 millió játékkonzol talál gazdára.

A Sony nagyon bízik a Black Friday és az ünnepi szezon iskerében is. Céljuk, hogy jövő márciusig további 17,5 millió konzol találjon gazdára.

A jelenlegi növekedési ütemmel a PS4 az eddigi legsikeresebb Sony játékkonzol a sorban, valamint a vállalat háza táján a leggyorsabb növekedést produkálja hardverfronton is.

A rivális Microsoft egyelőre még nem közölte a hivatalos eladási mutatókat. Ők utoljára tavaly novemberben publikáltak adatokat az Xbox One háza tájáról. Az akkori mutatók szerint a vállalat 10 millió konzolt értékesített világszerte. A VGChartz adatai szerint, aki a konzolok nem hivatalos eladási mutatóit rendszeresen közzéteszi, a Microsoft jelenleg 15,59 millió eladott Xbox One-t tudhat maga mögött. 


Ha csak az Egyesült Államok piacát nézzük, nem ilyen jelentős a különbség a két konzol között, ott mindössze 1 millióval van lemaradva a Microsoft masinája vetélytársától. Sőt mi több, a múlt hónapban a Halo 5: Guardians megjelenésével az Xbox One eladások a régióban lekörözték a PS4-et.

Bár a Sony PS4 játékkonzolja nagyon kelendő, valamint növekedési üteme is figyelemreméltó és egyedülálló, még sok időbe telik, mire az eddigi legnépszerűbb Sony játtékkonzollal, a PS2-vel egy szintre kerül: a masinából világszerte összesen 155 millió példány talált gazdára.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza