A HyperX ellövi a startpisztolyt: április 1-től előrendelhető az új Cloud Revolver fejhallgató

Kütyü Magazin - 2016. március 31.

A HyperX, a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának divíziója bemutatta legújabb játékosok számára fejlesztett mikrofonos fejhallgatóját,  a HyperX Cloud Revolvert.

A headset méltón viselheti a kiváló hangminőséggel, kényelemmel és tartóssággal fémjelzett Cloud termékcsalád nevét. Hivatalosan 2016. május 9-től lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, de április 1-től már előrendelhető az Extreme Digital oldalán.

A headset stúdióminőségű hangzásával és az 50 mm-es irányított hangszóróval gazdagabb mélyhangokat és szélesebb hangtartományt tesz elérhetővé, továbbá a belső nézetű, úgynevezett FPS és a nyitott környezetű játékok által megkövetelt nagyfokú hangpontosságot biztosít. Fizikai kialakításának – a hangszóró hangolásának, az elülső akusztikus kamrának, a nagyobb fülpárnáknak és a szellőzőnyílásoknak – köszönhetően a felhasználók képesek tisztábban, ráadásul távolabbról meghallani ellenfeleiket, ezáltal jelentős versenyelőnyre tehetnek szert. A gyártó a zenerajongókról sem feledkezett meg, hiszen ők is koncertminőségben élvezhetik kedvenc dalaikat.

A HyperX Cloud Revolver fejpántja és fülpárnái piros memóriahabból és prémium kategóriás műbőrből készültek, amelyek garantálják a díjnyertes Cloud és Cloud II fejhallgatók által kínált kényelmet és minőséget a játékkal töltött hosszú órák során. Az acélkeretes függesztés a tartósság mellett nagyfokú stabilitást biztosít a felhasználóknak. A HyperX Cloud Revolver leválasztható zajkioltós mikrofonja mentes mindennemű háttérzajtól vagy torzítástól. Használatával éles, tiszta és jól érthető a beszédminőség. Az eszköz több platform (PC, konzol és mobileszközök) mellett Skype, Ventrilo, Mumble és RaidCall szolgáltatásokkal is kompatibilis, továbbá rendelkezik a TeamSpeak és a Discord tanúsítványaival. A fülhallgató- és mikrofoncsatlakozók mellett egy 2 méteres hangvezérlő bővítőkábel is a felszereltség részét képezi.  

A HyperX a svédországi Malmőben április 16. és 17. között megrendezésre kerülő DreamHack Masters 2016 hivatalos fejhallgatószponzora, így az eseményen résztvevő rajongók elsőként próbálhatják ki és vásárolhatják meg a HyperX Cloud Revolvert. 

„Legújabb headsetünk fejlett hangprofilja forradalmi újítást jelent az FPS játékok műfajában. A Revolvert használó játékosok helyzeti előnybe kerülhetnek, mivel hamarabb és távolabbról meghallják, merre vannak ellenfeleik, hiszen a fejhallgatót eredendően arra tervezték, hogy a legkiválóbb hangzást és a legszélesebb hangtartományt nyújtsa a gamer piacon” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

A HyperX Cloud Revolver fejhallgató jellemzői és műszaki adatai:

  • Stúdiószintű hangzás: a HyperX Cloud Revolver szélesebb hangtartománya az optimális hangpontossághoz és a versenyelőnyhöz szükséges mélységgel és szélességgel rendelkezik. Távolról is pontosabban hallható az ellenfelek mozgása. A fejlettebb hangzás a belső nézetű és nyitott környezetű játékok mellett a koncerttermi minőségű zenehallgatáshoz is ideális.
  • Következő generációs, 50 mm-es irányított hangszórók: a fülekkel párhuzamosan elhelyezett irányított, 50 mm-es hangszórók kiemelkedő mélyhangzás mellett tiszta és éles hangélményt nyújtanak. A hangszórók a hangot pontosan a fülbe irányítva biztosítják a pontos hangpozicionálást.
  • Jellegzetes és díjnyertes HyperX memóriahab: a HyperX termékeket a versenytársaktól megkülönböztető piros memóriahab a fülpárnák hátsó oldala felől látható. A kiváló minőségű, sűrű hab garantálja a HyperX díjnyertes kényelmét és minőségét, miközben rendkívüli kényelmet biztosít a hosszú játékmenetek során.
  • 2 méteres hangvezérlő bővítőkábel a fülhallgató- és mikrofoncsatlakozókhoz: a HyperX Cloud Revolver felszereltségének részét képezi egy 2 méteres hangvezérlő bővítőkábel az asztali számítógépek fülhallgató- és mikrofoncsatlakozóihoz. Ez ideális kiegészítője lehet az alaplapra integrált hangchipeknek.
  • Tartós acélkeret: a Németországban tervezett fejhallgató tömör acélkerete a tartósság mellett nagyfokú stabilitást biztosít.
  • Leválasztható zajkioltó mikrofon: az eltávolítható mikrofonkar könnyen csatlakoztatható a játék alatt, majd ugyanilyen könnyen eltávolítható zenehallgatáshoz. A rugalmas kivitel és az egyéni mikrofonpozíciók is megkönnyítik a használatát.
  • Többplatformos kompatibilitás: a HyperX Cloud Revolver kompatibilis a PC, Xbox One, PS4, Wii U, Mac és mobilplatformokkal, így a számítógéppel és a játékkonzolokkal is használható ugyanaz az eszköz.
  • TeamSpeak tanúsítvány: a TeamSpeak tanúsítványa garancia arra, hogy a kiváló hangminőség tiszta és éles hangzással párosul. A tesztek kimutatták, hogy a mikrofonos fejhallgatók mentesek a visszhangtól, háttérzajtól, illetve beszédhang-torzítástól. A további kompatibilis csevegőkliensek közé tartozik a Discord, a Skype, a Ventrilo, a Mumble és a RaidCall.

Fejhallgató:

  • Hangszóró: dinamikus, 50 mm-es neodímium mágnesekkel
  • Típus: fül körüli, zárt hátsó rész
  • Frekvenciaátvitel: 12 Hz–28 000 Hz
  • Impedancia: 30 Ω
  • Hangnyomás szintje: 104,5 dB SPL/mW 1 kHz-nél
  • THD: < 2%
  • Bemeneti teljesítmény: névleges: 30 mW, maximum: 500 mW
  • Súly: 360 g
  • Súly mikrofonnal és kábellel együtt: 376 g
  • Kábel hossza és típusa: fejhallgató (1 m) + hangvezérlő (2 m)
  • Csatlakozás: fejhallgató – 3,5 mm-es csatlakozó (4 pólusú) + hangvezérlő – 3,5 mm-es fülhallgató- és mikrofoncsatlakozó

Mikrofon:

  • Elem: elektret kondenzátoros mikrofon
  • Iránykarakterisztika: egyirányú, zajkioltó
  • Frekvenciaátvitel: 50 Hz–18 000 Hz
  • Érzékenység: -40 dBV (0 dB = 1 V/Pa, 1 kHz)

Vissza