Vodafone: roaming díjak nélkül az EU-ban

Kütyü Magazin - 2016. április 1.

2016. április elsejétől a Vodafone minden új számlás előfizetője számára eltörölte az európai uniós roaming díjakat, azaz az előfizetők ugyanúgy használhatják mobiltelefonjukat az EU területén, mintha itthon lennének, jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. 

Az április elsejével bevezetett új csomagokkal a Vodafone valamennyi havidíjas lakossági és üzleti előfizetője számára extra költségek nélkül elérhetővé teszi a Red EU ügyfelek által már egy éve használt és gyorsan megkedvelt díjmentes EU Roaming  szolgáltatást, amellyel a belföldi feltételekkel megegyezően lehet az Unió, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc és Törökország  területén hívásokat fogadni, indítani, vagy mobilinternetezni. 

Az április elsejétől elérhető új lakossági és üzleti csomagok másik nagy újdonsága, hogy azokban a Vodafone jelentős mértékben növelte, több esetben pedig megduplázta a csomagokba foglalt adatkeretet.

A korábbi Vodafone csomagok előfizetői az új csomagokra díjmentesen, a szerződéses időszak meghosszabbítása nélkül válthatnak, így ők is élvezhetik a nagyobb adatkeretet és az EU Roamingot Európa legnagyobb 4G partnerhálózatán, tette hozzá Diego Massidda vezérigazgató.

Sokkal több adat minden tarifacsomagban

Az április elsejétől elérhető új csomagokban, beleértve az új Red előfizetéseket is, a Vodafone lényegesen megnöveli a havi adatkeretet. 

A legnagyobb Red Extra EU+ csomagban a hozzátartozó két eszköz között megosztható havi 5GB-s kerettel, a Red Medium EU+ csomagban havi 2 GB-ról 3GB-ra növekvő adatkerettel, a Red Basic EU+ szolgáltatáscsomagban pedig immár havi 1GB adattal lehet gazdálkodni. 

A szintén április elsejétől elérhető új GO csomagok közül a készülék nélkül, 2 évre, ePack csomagban havi 5 990 Ft-ba kerülő GO+ EU csomagban az adatkeret havi 500 MB-ról 1GB-ra, a GO EU csomagban pedig havi 200MB-ra nő.

Az új Red EU+ (Basic, Medium, Extra) szolgáltatáscsomagok ára a korábbinál nagyobb adatkeret ellenére változatlan maradt, így a korlátlanság készülék nélkül, 2 évre, ePack csomagban már havi 9 990 forinttól elérhető. 

A Red Medium és Red Extra csomagoknak továbbra is része a Red Mozi előfizetés, az összes többi Red ügyfél számára pedig egy hónapos díjmentes próbalehetőséget biztosít a Vodafone. A próbahónapban a szolgáltatás díját a Vodafone állja, így a Red Moziban április elsejétől május végéig megtekinthető Oscar-díjas Saul fia minden új Redes ügyfél számára elérhető Magyarország területén.

EU Roaming – GO!

A Red EU csomagok 2015. áprilisi bejelentésével a Vodafone volt az első, aki bevezette a forradalmi megoldást, amellyel ügyfelei az Európai Unió területén ugyanúgy használhatják mobiltelefonjaikat, mintha otthon lennének. A Red EU ügyfelek a roaming korlátok lebontásának köszönhetően az EU és a további 5 érintett ország területén 2015 áprilisától mostanáig közel 150 millió megabájt adatot forgalmaztak, 75 millió percet beszéltek és ezzel az EU által szabályozott tarifákhoz képest több, mint 14 milliárd forintot spórolhattak meg. 

2016. április elsejével immár az új GO EU és GO+ EU csomagok előfizetői is roaming díjak nélkül indíthatnak és fogadhatnak hívásokat, küldhetnek SMS üzeneteket és a hazai adatkeretüket használhatják az Unió területén.

Roamingolás feltöltőkártyával is úgy, mint otthon!

A feltöltőkártyát használó ügyfelek a díjmentes „EU hazai áron” opcióval a normáldíjas magyarországi telefonszámokat a hazai tarifáikkal tudják hívni, illetve belföldi áron tudnak ezekre a számokra SMS-t küldeni az Európai Unió és a többi érintett ország területéről. 

A Vodafone Family díjmentes családi beszélgetések már az EU-ban is elérhetőek, mivel az új Vodafone Family-t használó családok az Unió teljes területén és a további 5 érintett országban is 0 Ft-os percdíjakkal beszélhetnek egymással. A Vodafone Family csomagokban elérhető, a piacon egyedülállóan feltöltés nélkül is használható KID csomag gyermek felhasználói a családon belül akkor is tudnak hívásokat indítani, ha a kártyájukon nincsen egyetlen forintnyi feltöltés sem. 

Április elsejétől a KID csomagot használó gyermekek az EU Roaming területéről havi 60 perc hívást indíthatnak díjmentesen a szintén Vodafone Family felhasználó családtagjaik felé - így egészen biztosan elérhetik szüleiket, ha netalán eltévednének valahol a nyaralás közben.

A díjmentes EU roaming kiterjed a csak a Vodafone Family csomagokban elérhető, szintén megújított GO Medium EU, valamint a Young EU szolgáltatásokra is. 

Üzleti csomagok

A Vodafone az új kis- és középvállalkozói Business Start EU, Business Medium EU és Business Pro EU csomagjaiban a korábbiakhoz képest megduplázza az elérhető adatkeretet. Egyben ezekre a csomagokra is kiterjeszti az eddig csupán a Business Red tarifákba beépített roaming szolgáltatást, így ezeket a csomagokat is ugyanúgy lehet használni az EU valamint Norvégia, Izland Liechtenstein, Svájc és Törökország területén, mint itthon. 

Az új Business Red EU Basic és Business Red EU Standard csomagokban – amelyeket eddig is a hazai feltételekkel lehetett az EU és az érintett további öt ország területén használni –, a Vodafone tovább növeli a havidíjba foglalt havi adatkeretet: az új Business Red EU Basic csomagban a korábbi 500MB-ról 1GB-ra, az új Business Red EU Standard tarifában pedig 4GB-ról 5GB-ra.

A leggazdagabb tartalmú Business Red EU Premium csomag változatlan feltételekkel, havi 10GB-os adatkerettel és a Red EU Roaming szolgáltatás érvényességi területén belül felhasználható  korlátlan nemzetközi hívásforgalommal érhető el.

Napijegy

Az Amerikába, Ázsiába, Afrikába, illetve a hazánkkal szomszédos nem EU tagállamokba utazók számára természetesen továbbra is elérhető marad a hamarosan 64 országban használható Világ Napijegy. Azok a meglévő ügyfelek, akik még nem váltottak az új csomagokra, a kedvezményes Európa Napijegyet vehetik igénybe az EU területén. 

Vissza