A Huawei bemutatta a P9 és P9 Plus okostelefonokat

Kütyü Magazin - 2016. április 7.

A Huawei fogyasztói üzletága a mai napon Londonban egy nagyszabású rendezvény keretében mutatta be legújabb zászlóshajó termékét, a P9-et, amely a Huawei és a Leica Camera AG együttműködésének első terméke. A vállalat a P9 mellett bemutatta a készülék „nagytestvérét”, a P9 Plust is.

A Huawei a londoni Battersea Evolutionban tartott rendezvényen leplezte le legújabb televíziós reklámfilmjének előzetesét, amely a vállalat két, új globális márkanagykövetének, Scarlett Johansson és Henry Cavill színészek főszereplésével készült. Az előzetesben exkluzív kulisszák mögötti felvételeket mutatott a vállalat a két világsztár shanghai-i és hollywoodi találkozásáról. A P9 bemutatóján két top fényképész, Mary McCartney és David Guttenfelder is csatlakozott Henry Cavillhez.

“A Huawei nagyon lelkes, hogy a P9 felhasználói számára az okostelefon-fotózás kiemelkedő élményét nyújthatja, támaszkodva a Leica páratlan képességeire, amely több mint 100 éve vezető a képalkotás világában.” – mondta el Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. “A felhasználók évről évre több milliárd képet készítenek az okostelefonjukkal világszerte, így a fotográfia fontos része a felhasználói élménynek. A P9 felhasználói most páratlan tisztaságú, gazdagságú és hiteles képeket tudnak készíteni, egy elragadóan tervezett és erős telefonnal, amely egyrészt lenyűgözően néz ki, másrészt használata is fantasztikus.”

P9 – a készülék, amely megújítja az okostelefonnal való fényképezést

A Huawei és a Leica egyesítette tervezési és mérnöki kiválóságát a két cég tervezett fényképezési rendszerben, így a P9 biztosítja kategóriájában az egyik legjobb hardvert és szoftvert, optikai lencséket, a szenzorokat, képalkotó algoritmusokat annak érekében, hogy a felhasználók a legjobb minőségű képeket készíthessék.

A P9 páratlan képalkotó képességét a hátulján található duálkamera és a pontosságáról, valamint a részletességéről nevezetes Leica által biztosított lencsék adják, amelyek megfelelnek az iparág legszigorúbb minőségi követelményeinek. A készülék RGB kamerát arra fejlesztették ki, hogy rabul ejtse a színeket, míg a monokróm kamera kiváló a képek részleteinek megmutatására. A P9 két hátlapi kamerája egyszerre működik, ezzel több fényt valamint részletet képes rögzíteni, amely gyenge fényviszonyok mellett különösen előnyös.

A P9-cel lőtt fotók magukon viselik a Leica által fémjelzett időtlenséget és egyedi érzelmi rezonanciát. Fényképezéskor a felhasználó három Leica kamera-mód közül választhat: az egyik a normál, a másik az élő, azaz telített, briliáns színeket biztosító, úgynevezett vivid color és a harmadik, a smooth color. A P9 kamera paramétereinek aprólékos kalibrálásával mindegyik mód hűen adja vissza a Leica valódi színeit és stílusát. A monokróm mód kiválasztásával a P9 tulajdonosok valódi monokróm kameraként használhatják a készüléküket, és kiváló minőségű fekte-fehér képeket készíthetnek. 

A Huawei Hybrid Focus technológiájának alkalmazásával a P9 nagyon gyorsan, pontosan és megbízható módon készít képeket. A készülék a kamera fókuszálását három metodikával, a lézerrel, a mélységélesség méréssel és a kontraszttal segíti, és automatikusan választja ki azt, amelyik az adott környezetben a legjobb eredményt hozza.

A széles-rekesznyíláson keresztül történő fényképezési mód lehetővé teszi a P9 felhasználók számára, hogy innovatív vizuális hatásokkal kísérletezzenek, amely segítségével egyedi képeket, tartalmakat hozhatnak létre. A készüléket úgy tervezték, hogy könnyű legyen beállítani rajta a kamera rekeszét, hogy az életlen részeken kialakuló fényfoltokat – bokeheket – és más mélység-élességi effektusokat lehessen létrehozni vele, miközben a kép fő témáját éles fókuszban tartja.

“A Leica és a Huawei osztoznak abban az elkötelezettségben, hogy kitűnő képalkotást hozzanak létre. Együttműködésünk a kiváló, professzionális fotográfiát több fogyasztó számára fogja elérhetővé tenni szerte a világon.” – mondta el Oliver Kaltner, a Leica vezérigazgatója. “Elmélyítjük együttműködésünket annak érdekében, hogy a felhasználóknak a legkedvezőbb okostelefon fényképezés élményét nyújtsuk.”

Az iparági dizájn egy magasabb szintje

A P9 a P sorozat korábbi prémium okostelefonjaihoz hasonló elegáns, minimalista dizájnnal érkezik: lekerekített szélekkel, kiváló minőségű 2.5D üveggel és a repüléssel és űrhajózással kapcsolatos iparágban használt alumíniumból készült testtel.  

Erő és teljesítmény

A P9-et 5,2-inches 1080P kijelzővel, valamint az új Kirin 955 2,5Hz 64-bites ARM-alapú processzorral, illetve 3000mAh nagy sűrűségű akkumulátorral szerelte fel a Huawei a kiváló teljesítmény érdekében. 

A Huawei a rendezvényen bemutatta továbbá a P9 Plust, amely 5,5-inches Press Touch (korábbi elnevezése szerint Force Touch) kijelzőt és nagyobb, 3400mAh-s akkumulátort kapott. Ezenkívül a P9 Plus dual-IC gyors töltés funkciót kínál felhasználói számára, akik így tíz perc töltés után akár hat órán keresztül telefonálhatnak a készülékkel. 

A Huawei a telekommunikáció terén szerzett szakértelmét is kamatoztatja a P9-ben és a P9 Plusban, mindkét készüléket virtuális hármas antennával látta el a zökkenőmentes hálózati kapcsolódás érdekében: ennek segítségével a felhasználók bárhol élvezhetik a mobilinternet kínálta előnyöket. 

A P9 és a P9 Plus emellett tökéletes védelmet nyújtanak a felhasználók személyes adatainak is, a Huawei által kifejlesztett biometrikus ujjlenyomat felismerő technológia segítségével: a készülékekbe szerelt ujjlenyomat olvasó gyors, pontos és biztonságos. 

Vissza