Az álláspiacot készül felforgatni egy új magyar alkalmazás

Kütyü Magazin - 2016. október 11.

Az álláskeresés teljes folyamatát alakítja át a Profession.hu új fizikai munkára, szakmunkára, vendéglátásra és adminisztrációs állásokra specializálódott alkalmazása, a Mobil Munka.

Az ötlet lényege, hogy az olyan típusú munkáknál, amelyeknél nem létfontosságú a többkörös felvételiztetés, a végletekig egyszerűsíti a jelentkezést. A lokáció és érdeklődés alapján megjelenő munkalehetőségek között a Tinder alkalmazáshoz hasonlóan szemezgethetnek a munkakeresők és önéletrajz nélkül akár telefonon vagy sms-ben is jelentkezhetnek a lehetőségekre.

Az okostelefonok alapjaiban reformálták meg a felhasználói szokásokat: a magyarok harmada már mobilon keres munkát, ráadásul elvárja az egyszerűséget és a gyorsaságot. Erre a trendre válaszol a Mobil Munka alkalmazás, amelyben az állások a GPS koordinátánk és az érdeklődési köreink szerint jelennek meg a kijelzőnkön. Azokat a lehetőségeket, amelyek tetszenek jobbra, a nem tetsző állásokat pedig balra húzzuk. A szimpatikus pozíciókra ezután egyetlen érintéssel, önéletrajz és motivációs levél nélkül jelentkezhetünk sms-ben, telefonon vagy emailen. Így egyszerűsítve le mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára a sokszor bonyolult és időigényes folyamatot. 

A magyar álláspiac teljesen átalakult, mára a munkáltatóknak sokkal rugalmasabban kell kezelniük a felvételi folyamatot, ha meg akarják találni a megfelelő jelentkezőt. Egy felszolgálói, kozmetikus,vendéglátós,  vagy eladói állásnál elég, ha a személyes találkozón bizonyít a jelentkező, minden más kör feleslegessé vált. Leginkább ezekre a szakmunkás állásokra koncentrál az ingyenes hirdetésfeladást biztosító alkalmazás. 

A Mobil Munka felületén már induláskor több mint 3000 ezer állására lehet jelentkezni, így érdemes már most letölteni az Apple vagy Google Play store-ból és kipróbálni az alkalmazást.

Vissza