Itt a gamerek álma: az LG Magyarországon is bemutatta a világ első 144 Hz-es, 21:9 UltraWide monitorát

Kütyü Magazin - 2016. november 13.

A 21:9-es képarányú monitorok szegmensében piacvezető LG Electronics (LG) bemutatta új, 34 hüvelykes UltraWide monitorát, amely az első 144 Hz-es 21:9 képarányú készülék a világon. 

Nagy betekintési szöget, élénk, dinamikus színeket kínáló IPS pa-nel, könnyű kezelhetőség, elmosódáscsökkentés és fantasztikus játékélmény: az új készülékben minden megvan ahhoz, hogy a gamerek új kedvence legyen.

A gamer monitorok hatalmas fejlődésen mentek át az elmúlt évtizedekben: a katódsugaras készülékeket felváltotta az LCD, amivel rengeteg hely szabadult fel az asztalokon, de a képminőség és a játékélmény a TN panelek alkalmazása miatt még nem volt az igazi. A komoly zajosodás és magas válaszidő mellett oldalról szinte nézhetetlen kép, rossz színvisszaadás, gyenge kontrasztarány jellemezte ezeket a készülékeket. 

Gaming új fokozatban

Az áttörést az LG által is felkarolt IPS (In-Plane Switching) panelek hozták el, melyekben a képernyő folyadékkristályai az elektromos feszültség hatására a térben együtt fordulnak el — ezzel a betekintési szög jelentősen megnő, és a monitor nagyobb színpontosságot, széles színteret, óriási kontrasztarányt biztosít. Az LG az idei IFA szakkiállításon mutatta be IPS technológiával készült legújabb ívelt monitorát, mely mostantól Magyarországon is kapható. A 34UC79G a világ első 144Hz-es 21:9-es képarányú UltraWide gamer monitora, melynek fő erőssége a Motion Blur Reduction technológiának köszönhetően akár egy milliszekundumosra is csökkenthető válaszidő. A monitor folyamatos, szakadásmentes játékélményt ad, az IPS panelek pedig pontos, torzításmentes, élethű színeket közvetítenek, csaknem 180 fokos betekintési szögből. 

Monitor bármilyen játékhoz 

A 34UC79G-s modellen a dinamikus akciószinkronnak (DAS) köszönhetően a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek és tökéletesen zavartalan az élmény. Mindezt az AMD FreeSync megoldás teszi teljessé, amely a szakadásmentes, dinamikus képfolyamért felel. A monitor fekete szín stabilizátora a legmélyebb fekete tónusokról is jól látható, tiszta képet ad, így a klasszikus First-Person-Shooting játékok sötét zugokban megbújó karakterei sem maradnak észrevétlenek, a 21:9-es képaránynak köszönhetően pedig olyan területek is láthatóvá válnak, melyek a 16:9-es képarányú monitorokon nem. Ívelt kialakításával a 34UC79G igazi immerzív játékélményt ad, ezért nemcsak az FPS, de az RTS és a massive-multiplayer (MMORPG) játékosok is szeretni fogják. 

Kézre álló megoldások

Hogy a játék még élvezetesebb legyen, a fejlesztők célkeresztet is beépítettek a készülékbe, amivel a gamerek még pontosabban célozhatnak, az egérzsinór-vezető pedig mindehhez kényelmes, szabad mozgást biztosít a kéznek. A tervezők a kényelemre is figyeltek, amely apró, de praktikus megoldásokban öltött testet: az állítható magasságú monitor könnyedén és stabilan illeszkedik bármilyen játékállomásba, a zsinórvezetőnek köszönhetően pedig eltűnnek a kusza drótok az asztalról.

A monitor november közepétől kapható a hazai üzletekben, ajánlott fogyasztói ára: bruttó 189 000 Ft.

Vissza