Új biztonsági kamera a NETGEAR műhelyéből

Kütyü Magazin - 2016. november 23.

Kétirányú hangkapcsolattal és fülrepesztő szirénával is felvértezte többek között a NETGEAR most bejelentett, Arlo Pro biztonsági kameráit. A vezeték nélküli, HD felbontású, éjjellátó és időjárásálló kamerákkal, valamint a hozzájuk tartozó felhőszolgáltatással és mobilalkalmazással távolról is azonnal be lehet avatkozni a történésekbe.

Tavaly mutatta be a NETGEAR az Arlo biztonsági kamerák első termékvonalát. A gyártó most a második nemzedéket képviselő és több újítással érkező Arlo Pro kamerákkal jelentkezett, amelyek innovatív, fejlett és intelligens szolgáltatásokat adó, mégis könnyen telepíthető és kezelhető biztonsági rendszert adnak a lakosság és a kisvállalatok kezébe tulajdonuk védelméhez.

Felmenőikhez hasonlóan az Arlo Pro kamerák is száz százalékban vezetékmentesek, a gyerekszobától kezdve a bejárati ajtón át a hátsó udvar kerítéséig bel- és kültéri telepítésük a lehető legegyszerűbb, kompakt kialakítású házuk pedig az időjárás viszontagságaival szemben is teljes védelmet ad. Újdonság, hogy az Arlo Pro kamerák hosszú üzemidőt biztosító és gyorsan újratölthető, 2440 mAh-s líthium-ion akkumulátorokkal működnek. AC adapter is tartozik az Arlo Pro kamerákhoz, így ha konnektor is van a közelben, az elektromos hálózatról is működtethetők, illetve ezen keresztül az akkumulátorok feltölthetők bennük. A két akkumulátort befogadó töltő külön megvásárolható kiegészítő.

A kamerákat széles, 130 fokos látószöggel szerelték fel, és HD felbontású videót továbbítanak, valamint az új, RGB-IR night vision technológiájuknak köszönhetően teljes sötétségben is látnak. Az éjjellátó üzemmódban készült felvételeken a látómező szélén, illetve a távolban végbemenő történések is élesen, részletgazdagon kivehetők. 

Infravörös mozgásérzékelőjükkel az Arlo Pro kamerák teljes látószögükben akár 7 méter távolságban is észlelnek minden aktivitást, és riasztást küldenek tulajdonosuk mobiltelefonjára. 

Még az év vége előtt a NETGEAR intelligens objektumfelismerő képességgel is felruházza Arlo kameráit. Az Arlo-felhőben futó, tanuló algoritmusok segítségével a kamerák különbséget tudnak majd tenni emberek, autók, állatok vagy például a szélben mozgó falombok között, így csak azokat az eseményeket fogják felvenni és jelenteni, amelyek a biztonság szempontjából valóban számítanak.

Arlo felhőjében a NETGEAR ingyenes tárterületet is ad biztonsági kameráihoz. A mozgás, illetve hang észlelésére – legfeljebb öt kamerával – felvett videókat hét napig őrzi ez a szolgáltatás.

A felhasználók olyan szolgáltatáscsomagokra is előfizethetnek, amelyek akár háromszor ennyi kamera bekapcsolását, valamint a hét napos határidő meghosszabbítását is lehetővé teszik.   

Az Arlo Pro kamerákhoz tartozó mobilalkalmazást is továbbfejlesztette a NETGEAR, amely az okostelefonok mellett Apple TV-re is letölthető. A mobilitásra optimalizált, könnyen kezelhető applikációval a felhasználók többek között beütemezhetik a kamerák működését, távolról be- és kikapcsolhatják őket, fogadhatják az értesítéseket, élő videóközvetítést nézhetnek, illetve kezelhetik és megoszthatják a felhőben tárolt felvételeket.  

A kamerák kétirányú, élő hangkapcsolatot is biztosítanak. Tulajdonosuk így belehallgathat, hogy mi történik az eszközök környezetében, beszélhet a házban tartózkodó gyerekeihez vagy kutyájához, macskájához, de riasztás esetén rákiabálhat a besurranni készülő tolvajra, betörőre is. 

Az Arlo Pro kamerákhoz tartozó alapállomás emellett egy több mint 100 dB hangerejű, okos szirénát is kapott, amely mozgás vagy hang észlelésekor automatikusan is megszólalhat, de az okostelefonra letöltött alkalmazásból távolról is, egy pillanat alatt működésbe hozható. Nemcsak elriasztó erejükkel segítenek így a NETGEAR Arlo Pro biztonsági kamerái a betörők távol tartásában, hanem képességeikkel a bűnelkövetés aktív megelőzésére is lehetőséget adnak.

 

Vissza