A Samsung új, kontrollerrel ellátott Gear VR-ral bővíti a VR-ökoszisztémát

Kütyü Magazin - 2017. február 27.

A Samsung bemutatta legújabb, kontrollerrel ellátott Gear VR szemüvegét. Az Oculus alapú készülék tovább bővíti a VR-ökoszisztémát és még élvezhetőbbé teszi a virtuális valóság élményt. A kontroller - optimális kialakítása miatt - egy kézzel is könnyen kezelhető, ráadásul a legkisebb kéz- és fejmozdulattal is irányítható, ami kényelmes hosszú távú használatot tesz lehetővé.

Az optimális játékélmény és a kényelem érdekében az ergonomikus kialakítású kontroller egy kézzel is könnyen kezelhető, ráadásul a legkisebb kéz- és fejmozdulattal is irányítható. Ezen felül a kontroller az alábbi funkciókkal bír:  

  • Számos mozgási bevitel a jobb VR-élmény érdekében – Az érintőpad a könnyebb választást és interakciót segíti a VR-alkalmazáson belül, illetve különböző mozgásformákat tesz lehetővé, többek között a célzást, a felvételt és elengedést, a billentést és a lövést. A ravasz pedig megnövelt játékélményt biztosít.
  • Minimális mozgás és megnövelt használati idő – A kontrolleren lévő home, hangerő és vissza gomboknak köszönhetően a felhasználók mindenhez könnyedén hozzáférhetnek, hogy semmi se vonja el a figyelmet a magával ragadó tartalomról.
  • Biztos tartás a kényelmes játékért – A kontroller csuklószíja még a legaktívabb mozgás során is kényelmes és biztos fogást garantál.

„A Samsungnál arra törekszünk, hogy megalkossuk és túlszárnyaljuk a VR-élmény mércéjét, mindenki számára elérhetővé tegyük és a legjobb minőséget nyújtsuk ezen a téren” – mondta el YH Lee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának ügyvezető alelnöke. - „A kontrollerrel ellátott Gear VR még tovább bővíti a virtuális valóság ökoszisztémánkat, hogy a fogyasztókat még inkább lekössék az egyre lebilincselőbb VR-tartalmak, legyen szó játékról vagy videóról.” 

Az átfogó képi élményhez a kontrollerrel ellátott Gear VR 101 fokos látószöget nyújtó 42 mm-es lencsét, és a kinetózis (utazási betegség) minimalizálása érdekében fejlett torzításkorrekciós technológiát alkalmaz. A Samsung kontrollerrel ellátott Gear VR szemüvegéhez csomagolt átalakítója révén támogatja a micro USB és a Type-C USB-portokat is. A Gear VR headsetjén ezenkívül egy szíj is található, amely tartja a kontrollert, amikor épp nincs használatban.

A Samsung Gear VR legújabb kiadása a következő készülékekkel kompatibilis: Galaxy S7 és S7 edge; Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, S6 és S6 edge,.

*A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, ideértve többek között a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak.

Vissza