A Galaxy S8 dizájn és ami mögötte van

Kütyü Magazin - 2017. április 4.

Nagy megtiszteltetés a Samsung Electronics számára, hogy csatlakozhat a dizájn szerelmeseihez és részt vehet a 2017. évi Milánói Dizájn Hét kiállításon. 

A Samsung egy, a tortonai Via Bergognone-n kialakított, magával ragadó műteremben várja a formatervezésért rajongó közönséget Határok nélkül: a Galaxy S8 dizájn elnevezésű kiállításán. A Samsung a világhírű Zaha Hadid Architects vállalattal, valamint a digitális művészetek és dizájn terén elismert csoporttal, a Universal Everythinggel együttműködve mutatja be a múlt héten leleplezett Galaxy S8 történetét: a középpontban a formatervezés, a technológia és az élmény áll. 

A Galaxy S8 és S8+ tökéletesen kifinomult dizájnja ihlette meg Patrik Schumachert és Johannes Schafelnert - a szokásostól eltérő alakok és a görbék által jellemzett mesterművek megalkotásáról ismert Zaha Architects munkatársait - hogy a Universal Everythinggel együttműködve interaktív élményt hozzanak létre. A látogatók teljesen személyre szabott, megigéző, digitális installációkat idéző és a Galaxy dizájnfilozófiáját életre keltő enteriőrön kelhetnek át. 

„A Milánói Dizájn Hét egyedülálló lehetőség számunkra, hiszen a formatervező iparág legragyogóbb és legnagyobb elméi között mutathatjuk be a Galaxy S8 és S8+ tökéletes kifinomultságát” – mondta Younghee Lee, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának globális marketingért felelős ügyvezető alelnöke. – „A Galaxy S8 és S8+ hasznos innovációk iránti elkötelezettségünk jelképei; a tok nélküli Infinity Display-jel olyan készülékeket alkottunk, amelyek korábban soha nem látott módon kapcsolódnak a felhasználóval, és amelyekben a funkcionalitást nem korlátozza a forma.”

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Samsunggal közösen köszönthetjük a formatervezés iránt érdeklődő közönséget a Milánói Dizájn Héten” – mondta Patrik Schumacher, a Zaha Hadid Architects vezető építésze. – „A Határok nélkül kiállítás tökéletes példa arra, hogy az anyag és a technológia találkozásából miként jöhet létre természetes áramlás az eszköz és felhasználója között, és egyben az Universal Everythinggel való fantasztikus együttműködésünk alapjául is szolgált. Gyakran keressük a természet rendszereiben fellelhető logikát és összefüggéseket, amikor olyan környezetet szeretnénk létrehozni, amelyben az innovatív dizájnnak és technológiának köszönhetően a forma és a funkció egybeolvad. Ez a kutatómunka az installáció dizájnjának minden elemében fellelhető.”

 

 

Emellett a Samsung és a Wallpaper egy exkluzív formatervezői könyvet (Design Book) is készített, hogy megünnepelje a Galaxy S8 esztétikus innovációját. Az olvasók részleteket ismerhetnek meg a Samsung hardveréhez és szoftveréhez kapcsolódó dizájnfilozófiáról, és a Samsung vietnami gyárában készült fényképek segítségével betekintést nyerhetnek Galaxy S8 készítésének folyamatába. Az olvasók ezenkívül befolyásos kortárs művészek és kritikusok – többek között Simon Millsnek, a Wallpaper* szerkesztőjének – exkluzív kommentárjait és értelmezéseit is olvashatják a Galaxy S8 dizájnját megihlető koncepciókról. A Galaxy S8 Design Book digitális változata az alábbi weboldalon érhető el: http://www.samsungmobilepress.com/galaxydesignbook/ 

Április 4–9. között a Határok nélkül: a Galaxy S8 dizájn látogatói első alkalommal tekinthetik meg a Galaxy S8-at és a modern kori technológia ezen új darabjának kifinomult kialakítását.

Vissza