Gyors és olcsó megoldás az okosotthonok vezérlésére

Kütyü Magazin - 2017. október 25.

Jelentősen egyszerűsítheti és gazdaságosabbá teheti a lakóépületek, irodák, ipari létesítmények automatizált vezérlését egy idén bemutatott magyar fejlesztés. Az Kameleon Light egyszerűen beszerelhető és ingyenesen applikációval vezérelhető.

Gyorsabbá és olcsóbbá teheti épületek automatizálását egy idén bemutatott magyar fejlesztés, a Kameleon Light. Az eszköz képes vezérelni az ingatlanok teljes világítását, fűtését, redőnyeit, árnyékolóit, ablakait, kapuit vagy bármilyen egyedi eszközt, mint például szökőkutat vagy jakuzzit. A különböző automatizálási funkciók mobil applikációból is elérhetőek, így a felhasználók a telefonjuk segítségével vezetékmentesen is vezérelhetik az otthonaikat. A Kameleon Light segítségével mostantól egyetlen gombnyomás is elegendő a korábban 10-15 percet is igénybe vevő folyamatokhoz.

„A Kameleon Light modul egy univerzális hardver, amelyet úgy terveztünk meg, hogy képes ellátni az összes tipikus feladatot, amely az otthonokban felmerül, továbbá a telepítési útmutatót követve egyszerűen beszerelhető és nem kell hozzá programozó, mivel a vezérlőszoftvereket előreprogramozottan tartalmazza. Ezzel jelentősen csökkenthetők a felhasználók költségei.” - foglalta össze Stocker Bence, a Kameleon Light egyik fejlesztője.

A kezdeti sikerek után a fejlesztők a termék rendszerré fejlesztésén dolgoznak. A Kameleon System a jövőben Kameleon Basic néven olyan modult is tartalmazni fog, amely időzítési funkciók ellátására is képes lesz, továbbá folyamatba van egy intelligens kapcsoló kifejlesztése, amely lehetővé teszi az olyan ingatlanok automatizálását, ahol a tulajdonos nem szeretné a falakban futó kábeleket megbontani. A hardverek fejlesztésének megfelelően az applikáció is folyamatosan új funkciókkal bővül.

A termék a nemzetközi szakmai berkekben is nagy figyelmet váltott ki, a fejlesztők már tárgyalnak az olasz, a német piacon való megjelenésről, hosszabb távon szeretnék az USA-t is megcélozni.

Vissza