1000 Mbit/s internetelérést akar a DIGI

Kütyü Magazin - 2018. április 19.

Hazánkban már közel 1,1 millió háztartásnak áll rendelkezésére a DIGI családi méretű, magas garantált le- és feltöltési sávszélességgel bíró 1000 Mbit/s-os internete. 

A cég tervei szerint pedig optikai hálózatán hamarosan minden előfizetőjének alapból, egységesen már kizárólag gigabites élményt fog nyújtani, kedvező áron. A hálózatát újabb és újabb településekkel évek óta intenzíven bővítő, a három legnagyobb telekommunikációs szolgáltató egyikeként ismert DIGI, a magas minőségű internetszolgáltatásának egységesítése érdekében, 2018. januártól megkezdte meglévő optikai üvegszálas hálózatának modernizációját. Ennek keretében a korábbi FTTB bekötésű háztartások is átállnak a DIGI által 2011 óta folyamatosan alkalmazott FTTH (Fiber-to-the-Home) technológiára.

A DIGI a 95%-ban üvegszálas optikai technológiára épülő hálózatán, forradalmi újdonságként a hazai piacon 2014-ben elindította a DIGINet 1000-es internetcsomagját, melyet mára országosan több mint 110 ezer háztatás vesz igénybe és további 1 millió háztartás számára elérhető a DIGI szupergyors, gigabites netsebessége. Az előfizetői háztartások 2011 óta már a DIGI által hazánkban elsőként alkalmazott FTTH (Fiber-to-the-Home) technológiával kerülnek bekötésre, amellyel már nemcsak az épületig, hanem közvetlenül a felhasználási pontokig, a felhasználók lakásába is üvegszálas technológiával jut el az internetszolgáltatás.

A DIGI tervei szerint 2 éven belül a teljes hálózatán egységes FTTH bekötési típusra kíván átállni. Az egységesítés érdekében az idei évben hatalmas erőkkel indult meg a társas- és tömbházas területek országos átépítési hulláma. A fejlesztés során a korábban (2007 és 2011 között) FTTB (Fiber-to-the-Building) módon bekötött épületeknél az eddig csak a lépcsőházi elosztóig érő optikai szálat továbbvezetik, közvetlenül az előfizetők lakásába. Az átépítésben érintett közel 700.000 előfizetői háztartásba a jövőben egységesen 1000 Mbit/s-os netsebesség érkezik majd a jelenleg a DIGI-nél elérhető legkisebb, azaz a 100 Mbit-es net áráért. A jelentős ügyfélkört érintő országos átépítés a lakók számára természetesen teljesen díjmentes.

„A DIGI – a nagy kábeltévé szolgáltatók közt egyedüliként a piacon – a modern FTTH bekötési típus alkalmazása mellett továbbra is biztosít analóg csatornákat is a digitális és HD csatornák mellett, gondolva ezzel a még régebbi típusú készüléket használókra. Valamint a DIGI-nél nincs szükség plusz költséget és újabb távirányítót jelentő extra set-top boxokra sem – amennyiben a most kapható televízió készülékeknek megfelelően DVB-C kompatibilis –, hiszen a DIGI különlegessége, hogy közvetlen kódolatlan digitális jelet küld előfizetőihez.” – nyilatkozta Kállai Annamária, a DIGI marketing managere. 

A most indult átépítések mellett a DIGI tovább folytatja, a korábbi évek ritmusában, az új területek kiépítését is. A dinamikus fejlődést jól szemlélteti, hogy az elmúlt 2 évben 20 új településen indította el szolgáltatását, így jelenleg már összesen 105 településen van jelen a cég, a budapesti háztartásoknak pedig már több mint a fele (hozzávetőleg 480.000) rendelkezik DIGI hálózattal.

A jelenleg több mint 1800 főt alkalmazó DIGI erőteljesen növekvő ügyfélkörét mára 57 ügyfélszolgálat, vidéki központokkal megerősített call center, és az ország szinte minden jelentős városában jelen lévő műszaki gárda támogatja.

Vissza