Sportos és elegáns női karórákkal bővül a Casio kínálata

Kütyü Magazin - 2018. augusztus 29.

Az idei évben kiemelt figyelem irányul a hölgyekre a Casio óragyártó részlegénél. A japán cég több olyan kollekciót is piacra dobott, melyek a sportosság mellett a fiatalos lüktetést és az időtálló eleganciát jelenítik meg. 

„A kifejezetten sportoláshoz, szabadidős tevékenységekhez kifejlesztett, világon egyedülálló ütés – és rezgésálló, ultramodern Baby-G kollekció számos bohém és vidám újdonsággal bővült, melyek izgalmas és egyedi divatkiegészítők lehetek ” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

Az első újdonság a - közel tizenöt színkombinációban elérhető, lépésszámlálóval ellátott - BGS-100. A típus kiemelt modelljei közé tartozik a fekete, fehér, zöld és türkizkék. A fekete például arany-, szürke-, illetve pink árnyalatú számlappal, míg a fehér változat rozé, pink és szürke számlappal is válaszható. „Ezeket az órákat a Casio G-Shock kollekciójához hasonlóan nagyfokú strapabírás, fokozott ütés- és rezgésállóság jellemzi, így bátran viselhetők sportoláshoz, vagy más aktív szabadidős tevékenységhez, például úszáshoz, vagy természetjáráshoz” – hívta fel a figyelmet a szakember. 

A BGS-100-as kollekció példányai 100 méterig vízállók, LED-el is megvilágítható számlapjukat ásványi üveg védi, mely ellenálló a hétköznapi viselet során keletkező karcolásokkal szemben. Műanyag szíjuk ugyancsak jól bírja a rendszeres használatból fakadó megpróbáltatásokat, ráadásul praktikus is, mert könnyen tisztítható. A BGS-100-as kollekció karórái számos hasznos funkcióval teszik teljesebbé viselőik életét. Többek között öt különböző ébresztési idő állítható be rajtuk, a szundi funkció pedig nem hagyja, hogy viselőjük elaludjon az ébresztést követően. Emellett automatikus naptár-, valamint másodlagos időzóna kijelzéssel, továbbá 30 köridőmemóriás stopper funkcióval és lépésszámlálóval is rendelkeznek.  

A tenger érintése 

A BGA-250 kollekció csillogó számlapjával a tengerparti, vízparti aktív pihenés tökéletes kiegészítője. Ezt a termékcsaládot elsősorban a nyári vizes kalandok ihlették. Éppen ezért az áttetsző óceánra, a fehér homokra, a lemenő Napra, a korallzátonyokra valamint az éjszakai partikra emlékeztetik viselőjüket. A kollekció darabjai fekete, kékeszöld, rózsaszín, valamint fehér tokkal és szíjjal vásárolhatók meg. A legnépszerűbb szín – mint általában - ebben az esetben is a fehér. A tengerkék és csillogó rozé számlapos változatok közül elsőre nehéz választani. Természetesen a BGA-250 is LED-háttérvilágítással és a megszokott funkciókkal (stopper, ébresztés, visszaszámlálás, világidő) is fel van vértezve.

A Baby-G kollekció másik újdonsága a BA-110-1A, mely a népszerű G-Shock GA-110-es széria női megfelelője. A BA-110 az elmúlt évek legsikeresebb Baby-G modelljévé vált, már több, mint harmincféle színváltozat került hazánkban bemutatásra. A most bemutatott modellek áttetsző, fekete, fehér és ezüst árnyalatokban érhetők el. „A több rétegű, 3D-s számlap, az apró fémesen csillogó számlapelemek, és a funkciók leolvasásához nélkülözhetetlen digitális kijelző divatos kiegészítővé varázsolja ezeket az órákat, melyek kiválóan használhatók bármilyen, elsősorban szabadidős tevékenységhez” – tette hozzá Nagy Sándor. 

Új női karórák a G-Shock kínálatban 

Nemcsak a Baby-G kínálat egészült ki, hanem a G-Shock S-Széria is tovább bővült stílusos, kifinomult és harmonikus megjelenésű modellekkel. A legfrissebb újdonságnak a GMA-S120 tekinthető, mely kék, rózsaszín és lila halvány árnyalataiban érhető el. „Ez a sorozat nem csak ütés- és rezgésálló, de mágneses ellenállással is bír; így a hagyományos kvarcórák pontosságára negatív hatást gyakorló erősebb mágneses tér sem jelent problémát. Emellett 200 méterig vízálló, így nem csak könnyű búvárkodásra használható” - hívta fel a figyelmet a Casio termékmenedzsere. Hozzátette: a karóra a Föld bármely részére kalandozva könnyedén használható, hiszen 29 időzóna kijelzésére alkalmas: 48 ismert világváros városkódjai segítségével egy-két gombnyomással máris a pontos helyi időt láthatjuk a kijelzőn.  

A GMA-S120 emellett nagyon precíz, 1/1000 másodperces stopperfunkcióval is ellátták, mely eltelt időt, köridőt és részidőt képes mérni. Az óra 24 órás visszaszámlálási tartománnyal is rendelkezik, amely egy tetszőlegesen beállított időtartamtól visszaszámolva a 0:00:00 értéket elérve hangjelzést ad. 

A Casio új női órái széles színválasztékban, kiemelkedő tudással és a japán technológiára jellemző innovativitással és precizitással állnak rendelkezésre. Az újdonságok emellett szervesen illeszkednek abba a karakteres, messziről felismerhető formavilágba, mely immáron 35 éve egyedivé és megkülönböztethetővé teszi a G-Shock és a Baby-G karórákat más időmérőktől. 

Kulcsszavak: karóra, G-SHOCK, Casio
Vissza