Új AOC mobil USB-C csatlakozós képernyő

Kütyü Magazin - 2018. szeptember 6.

A képernyő-specialista AOC ismerteti, hogy a felhasználók milyen egyszerűen növelhetik termelékenységüket az új mobil, USB-C csatlakozóval rendelkező monitorral, az  AOC I1601FWUX modelljével. 

Ez a 15,6 hüvelykes IPS kijelző olyan lehajtható képernyőborítással van ellátva, amely lábazatként, fektetett vagy állított helyzetben is kétszer akkora méretűre kinyitható. A képernyő csupán egyetlen USB-C kábellel továbbított videoforrásról működtethető. Így bárhová is viszi magával a terméket, a kábelek és csatlakozók által okozott felfordulás elkerülésével áttekinthető és termelékeny többmonitoros összeállításokat hozhat létre. Az AOC I1601FWUX modellel tapasztalja meg saját maga, hogy mennyivel szórakoztatóbb egy második képernyőt magával vinnie.

Feltételezzük, hogy egy 6 órás vonatút vagy egy hosszabb repülőút során dolgozni szeretne mobil számítógépén és a megbeszélésre megérkezve csak egy apró notebook képernyő áll rendelkezésére. Míg a mobil munkavégzés igen elterjedté vált a gyakran utazó üzletemberek körében, az általuk használt képernyők termelékenysége nem igazán közelíti meg az asztali számítógépekét. Manapság a nagyobb notebookok 15,6 vagy maximum 17 hüvelykes képernyővel rendelkeznek és az újabb ultra-book-ok képernyői még ennél is kisebbek. Ennek köszönhetően nagyon nehézkes egymás mellett megnyitni egy teljes táblázatot és egy levelezőklienst, vagy egy kód fejlesztési környezetet egy böngészővel vagy előnézeti-, vagy kiküldési ablakkal. 

A megoldás egy többmonitoros összeállítás. Itt jön be a képbe az AOC USB-C meghajtású I1601FWUX modellje. 15,6 hüvelykes Full HD IPS képernyője kitágítja a horizontot és egy teljesen új képernyő munkafelületet biztosít. A két képernyő együttes használata csökkenti a programok közötti átváltásra, más néven az “Alt-Tab”-ozásra pazarolt időt és energiát. Mivel a feladathoz több alkalmazás ablakot tud megnyitni egyszerre, jobban koncentrálhat magára a feladatra és a szükséges információk mind szem előtt vannak anélkül, hogy állandóan le kellene csuknia és fel kellene nyitnia az ablakokat, vagy át kellene váltania feladatok és programok között.

Néhány irodában egy munkaállomáson csak egy monitor található, amely vagy az egyedüli képernyő vagy - olyan szektorokban, ahol a felhasználók nagy mobilitásúak és a terepen dolgoznak - kiegészülhet egy második monitorral notebook-ok számára. Az I1601FWUX modellel az USB-C csatlakozónak köszönhetően a felhasználók az irodán kívül is kihasználhatják a második képernyő által kínált előnyöket anélkül, hogy sok kábellel kellene bajlódniuk, vagy nehéz tápegységeket kellene magukkal cipelniük. És amikor visszaérnek az irodába, a második képernyővel még nagyobb többmonitoros összeállításokon folytathatják munkájukat.

A diákok számára egy második, mobil képernyő számos új lehetőséget kínál. Például sokkal egyszerűbb úgy előadást tartani, hogy miközben beszél és sorra veszi a diákat, - projektor használata helyett - átadja társainak az AOC I1601FWUX modellt, vagy feléjük forgatja a képernyőt.

Turbózza fel terepi hatékonyságát az AOC I1601FWUX modelljével.

Az AOC mobil képernyőivel történő hatékonyságnövelés egy valós története a DZH Phillips*  vállalathoz fűződik, amely a 18. legnagyobb könyvelő és tanácsadó vállalat a San Francisco-öböl térségében; számtalan prominens és gazdag ügyféllel, akiknek komplex könyvelési és audit szolgáltatásokra van szükségük. A DZH Phillips vállalat könyvelési szakértői gyakran szorosan együttműködnek ügyfeleikkel a kritikus pénzügyi problémákon, kimennek az ügyfél irodáiba és a helyszínen végzik el a pénzügyi elemzéseket. 

A DHZ Phillips gyorsan ráébredt, hogy a többmonitoros összeállítások hiánya nehézséget jelent a helyszíni megbeszélések során. Még a legmodernebb mobil készülékek használatával sem áll rendelkezésre elegendő képernyőhely. A jogi és pénzügyi dokumentumok ellenőrzése és összehasonlítása, a táblázatok elemzése, a pénzügyi beszámolók vázlatainak elkészítése köztudottan nehezen elvégezhető munkák, ha csupán egy képernyő áll rendelkezésre.

Informatikai osztályának tanácsára a DZH Phillips ellátta teljes személyzetét az AOC hordozható monitoraival. Kevin O’Conell, Sr., a DZH Phillips audit menedzsere szerint ez a döntés 25%-kal megnövelte a termelékenységüket. 

„Egy olyan világban, amelynek immár szerves része az állandó úton levés és távoli munkavégzés, a legtöbb vállalat számára előnyösek lennének az AOC monitorai. És egyben kiváló ár-érték aránnyal is rendelkeznek!“

Az élénk színek és a széles látószög érdekében az AOC I1601FWUX modell 15,6 hüvelykes, Full HD felbontású (1920 x 1080 pixel) IPS panellel rendelkezik, a vízszintes, vagy függőleges nézetet automatikus elforgatási funkció, míg a videójel és az áramellátás egyidejű betáplálását a gyors USB-C bemenet biztosítja. 

Az AOC I1601FWUX modell 229 EUR ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg. 

_______________

* 2018 január 1.-én a DZH Phillips LLP partnerségre lépett a Squar Milner LLP vállalattal, amely Dél-Kalifornia egyik legnagyobb, immár 50 éves múlttal rendelkező könyvvizsgáló vállalata.

Vissza