Megnyílt a hatodik Samsung MI központ

forrás: Prím Online - 2018. szeptember 10.
A Samsung Electronics New Yorkban nyitotta meg legújabb, mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó kutatóközpontját, amelyet Daniel D. Lee, a Samsung Research ügyvezető alelnöke, az MI robotika világszinten elismert szakértője vezet. Az idegtudományokon alapuló mesterséges intelligencia vezető tudósának számító, a Samsung Research ügyvezető alelnökeként tevékenykedő H. Sebastian Seung közreműködésével a New York-i központ élen jár majd a robotika területén végzett mesterséges intelligencia kutatásokban.
A Samsung tervei szerint 2020-ig mintegy 1000 szakembert foglalkoztat majd, ezáltal bővíti kutatási kapacitását a mesterséges intelligencia területén. A New York-i a Samsung hatodik MI központja a világon, amely szorosan együttműködik majd a Samsung többi, mesterséges intelligenciát kutató létesítményével. A további öt központ Koreában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Oroszországban és az Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben működik.
 
 
„A neurális hálózatok integrálása óriási előrelépést jelent a mesterséges intelligencia területén – mondta el H. Sebastian Seung. – Büszkék vagyunk, hogy a Samsung New York-i MI laboratóriuma is részese lehet ennek az új fejezetnek, amely korszakalkotó innovációkat hoz majd el az új generációk számára.”
A Samsung globális mesterséges intelligencia központjai a helyi erőforrásokat bevetve támogatják majd a gyártó kutatásait, lehetővé téve, hogy a Samsung egyike legyen a világ vezető mesterséges intelligenciát kutató intézményeinek.
 „Jelenleg azon értékek kialakítására koncentrálunk, amelyek mentén a Samsung termékei és szolgáltatásai a mesterséges intelligencia erejét alkalmazva könnyebbé és kényelmesebbé tehetik a felhasználók életét – mondta el Hyun-suk Kim, a Samsung Electronics kutatás-fejlesztési tevékenységéért felelős részleg, a Samsung Research elnöke. – Ebben a globális mesterséges intelligencia központjaink, így a New York-i létesítmény is, kulcsszerephez jut.”
Vissza