Frissítette NVMe SSD kínálatát a Samsung

Kütyü Magazin - 2019. február 12.

A Samsung bővíti NVMe SSD kínálatát, az új 970 EVO Plus széria kiemelkedő teljesítményt és akár két terabájtos kapacitást kínál. Az új szilárdtest-meghajtók a gamerek és a professzionális felhasználók számára egyaránt jelentenek mérföldkövet, segítségükkel az intenzív adatfeldolgozást igénylő műveletek is könnyedén elvégezhetők.

„A Samsung 2015-ben vezette be első NVMe SSD-it a fogyasztói piacra, azóta azon dolgozunk, hogy a technikai akadályokat áthidalva a kialakítás és a teljesítmény tekintetében is kifogástalan szilárdtest-meghajtókat kínáljunk felhasználóinknak – mondta el Dr. Mike Mang a Samsung Electronics memória üzletágának termékmarketingért felelős alelnöke. – Az új 970 EVO Plus a Samsung ötödik generációs V-NAND technológiájára épül, páratlan teljesítménye a 4K-s tartalmak szerkesztését, a 3D modellezést és szimulációt, valamint az intenzív gaming élményt is támogatja.”  

A vállalat legfejlettebb V-NAND technológiájára optimalizált firmware-nek köszönhetően a 970 EVO Plus jelentős teljesítménynövekedést ér el. Elődjéhez, a 970 EVO-hoz képest az írási sebesség akár 57 százalékkal is növekedhet, valamint az energiahatékonyság területén is jobb eredményeket mutat. Az új meghajtó szekvenciális olvasási és írási sebessége elérheti a 3 500, illetve 3 300 MB/s-ot. A véletlenszerű sebesség értéke 620 000 IOPS az olvasási- és 560 000 IOPS az írási műveletek esetében.

A felhasználók könnyedén fejleszthetik tovább eszközeiket a 970 EVO Plusszal, hiszen az M.2 formátumú SSD-k a legtöbb modern számítógépben megtalálható PCIe Gen3 x4 felülettel kompatibilisek. A 970 EVO Plus ötéves vagy 1 200 TBW-ig  (Terabytes Written – maximális írási terhelhetőség) terjedő jótállással kapható. 

A 970 EVO Plus 250GB-os, 500GB-os és 1 terabájtos verziója már világszerte megvásárolható, a 2 terabájtos változat pedig áprilisban érkezik. A 970 EVO Plus 250 GB Magyarországon 29 990 forintos ajánlott fogyasztói ártól érhető el. További információ a termékekről és a jótállás részleteiről a samsung.com/SSD és a samsungssd.com oldalon található.  

Főbb jellemzők és műszaki adatok:

Vissza