Hangalapú vezérléssel, okostelefonról is irányíthatók az LG legújabb háztartási gépei

Kütyü Magazin - 2019. augusztus 26.

Az LG Electronics (LG) a ThinQ mobilapplikáción keresztül a hangalapú vezérlés lehetőségét is elérhetővé teszi, amellyel maximális kényelmet biztosít a felhasználók számára, hiszen bárhonnan, bármikor csatlakozhatnak az LG ThinQ eszközeikhez. Az angol nyelvet támogató, okosotthon-eszközök menedzsmentjére kifejlesztett mobilalkalmazás a Google hangalapú asszisztensének hangfelismerő technológiáját alkalmazza a wifi-képes LG háztartási gépek − többek között mosó- és szárítógépek, hűtőszekrények, sütők, mosogatóképek, porszívók, klímaberendezések, légtisztítók − vezérléséhez.

A felhasználók rendkívül könnyen, a valós párbeszédnek megfelelő hangutasításokkal vezérelhetik és felügyelhetik eszközeiket a ThinQ alkalmazáson keresztül. Az app egyetlen hangparancsra valós idejű információt nyújt a rendszerbe kapcsolt összes LG készülékről. A felhasználók szóban utasíthatják a ThinQ alkalmazást arra, hogy ellenőrizze, mennyi idő van még vissza a mosóprogramból, vagy például hazafelé, vezetés közben állíthatják be a lakás hőmérsékletét anélkül, hogy akár csak rá kellene pillantaniuk a telefonjukra.  

A ThinQ alkalmazás hasznos információkat szolgáltat a felhasználók számára a háztartási gépeik tulajdonságairól és funkcióiról, valamint figyelmeztet a karbantartási és hibaelhárítási feladatok esetén. Ha megkérdezzük az applikációt, hogyan működik a légtisztítónk automatikus funkciója, vagy mit jelent a hűtőszekrényen felvillanó sárga jelzés, az alkalmazáson keresztül azonnal megkaphatjuk a helyes választ. A ThinQ alkalmazás nem csak a termékhasználathoz kapcsolódó általános kérdések többségét képes megválaszolni, de a felhasználói aktivitásról is összefoglalót készít, melynek nyomán hasznos háztartásvezetési tippeket* is ad.

„Nap mint nap az vezérel minket, hogy olyan okosotthon-élményt alkossunk, amely valóban, érezhetően kényelmesebbé teszi felhasználóink mindennapjait” − mondta Alice Ryu, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának vezetője. „A hangfelismerésre képes mobilalkalmazással olyan komplex okosotthon-ökoszisztémát alkottunk meg, amelyben a kényelem szerepel az első helyen.” 

A továbbfejlesztett ThinQ alkalmazás még ebben a hónapban elérhetővé válik Dél-Koreában, a negyedik negyedévben Észak-Amerika, jövőre pedig Európa kulcsfontosságú piacai következnek majd. A 2019-es IFA látogatói az LG okosotthon-megoldásainak teljes kínálatát megtekinthetik szeptember 6. és 11. között, a Messe Berlin 18-as csarnokában.

______________

* A háztartásvezetési tippek jelenleg csak Dél-Koreában érhetők el.

Vissza