A világ legjobb gamercsapatai az LG UltraGear kijelzőin küzdenek meg egymással

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 29.

Az LG Electronics (LG) az első LG UltraGear FACE-OFF gaming bajnokságon a Riot Games népszerű ingyenes multiplayer FPS (first-person shooter, azaz belső nézetű lövöldözős) játéka, a Valorant legjobb játékosait keresi. Az esport-esemény élő közvetítései október 3-án, közép-európai idő szerint 22 órakor kezdődnek az LG hivatalos Twitch-csatornáján (www.twitch.tv/ultrageargaming).

A Riot Games elképesztően népszerű játéka, a League of Legends új, idén kiadott verziója hatalmas követőtáborra tett szert a magával ragadó csapatjátéknak köszönhetően. A játék kiadásának napja történelmi jelentőségű számokat hozott: egyetlen nap alatt rekordmennyiségű, 34 millió órányi Twitch-megtekintést generált, amelynél egy időben csak a 2019-es League of Legends világbajnokság döntőjét nézték többen.

A hivatalosan 2020 júniusában kiadott Valorant ötös csapatokat állít ki egymás ellen, amelyek látványos, gyakorlatot és stratégiát egyaránt követelő csatákban csapnak össze. A legjobb Valorant-játékos címért 20, egy-egy FPS-játéktípusra — köztük az Overwatchra (vadász), a Fortnite-ra (túlélő), a Call of Dutyra és a CS:GO-ra (taktikai) — specializálódott népszerű gamer küzd majd meg.

 

Az LG UltraGear FACE-OFF a világ legjobb FPS-játékosainak kínál platformot azért, hogy bemutathassák képességeiket, miközben az esemény az LG új prémium monitorának villámgyors sebességét, alacsony válaszidejét és látványos képminőségét is demonstrálja. A versenyzők legmagasabb szintű teljesítményét segítő LG UltraGear 27GN950 kijelző a világ első, 1 ms-os GTG válaszidejű — azaz a szürke egyik árnyalatából a másikba történő váltást (Gray-to-Gray; GTG) 1 milliszekundum alatt abszolváló*  — IPS 4K játékmonitorja. A 27 hüvelykes UltraGear monitort a magával ragadó játékélményhez tervezték, hiszen az LG 4K Nano IPS kijelzőtechnológiája garantálja a DCI-P3 színtér 98 százalékos lefedettségét**  és a villámgyors válaszidőt. A 144 Hz-es képfrissítési ráta miatt a gamerek még a legújabb 4K HDR játékok futtatásakor is lélegzetelállító képminőséget, akadásmentes mozgást és gyors válaszidőt tapasztalhatnak. 

 

„Ha a komoly gamerek igényeiről van szó, az LG UltraGear megfelel a nagyszerű játékélménnyel kapcsolatos összes elvárásnak, legyen szó képminőségről, az 1 ms-os válaszidőről vagy az egyéb funkciókról” — mondta Jang Ik-hwan, az LG Electronics üzleti megoldások divíziójának IT-termékekért felelős senior alelnöke. “Az LG UltraGear FACE-OFF bajnokság lehetőséget kínál arra, hogy a világ minden tájáról összegyűlő játékosok és a szurkolók előtt egy időben mutathassuk meg azt a lenyűgöző technológiát, amely még élvezetesebbé teszi az esportokat.”

_______________

* Az LG saját laboratóriumában 2020 márciusában egy iBoson GRT-100 típusú készülékkel, 25 Celsius fokos szobahőmérsékleten bevizsgálva. A GTG átlagos nagyságát az emelkedő / csökkenő válaszidőt 16 lépésenként mérve határozták meg, a Faster Mode beállításban.

** Az LG saját laboratóriumában 2020 márciusában bevizsgálva, a CIE 1976 színtér alapján.

Vissza