Elkészült a gyermekeket segítő HelpAPP

Kütyü Magazin - 2020. november 22.

Az Applion Computer Kft. fejlesztő csapatának közreműködésével készült el az Unicef HelpApp alkalmazása, melyben minden fellelhető információ a segitséget kérők rendelkezésére áll, legyen szó erőszakos helyzetről vagy klasszikus  bántalmazásról.

Az Unicef Magyarország ingyenes mobiltelefonos alkalmazása iOs-en és Androidos platformon is elérhető, emellett egyetlen gombnyomással elküldhető SMS-ben a tartózkodási hely koordinátái, amennyiben erőszakos szituációba kerülnének a bántalmazottak. A HelpApp lehetőséget kínál arra is, hogy utánajárhassanak a sértettek az erőszak bizonyos fajtáinak, azok felismerési módjainak, hogy a kellő információ birtokában tehessenek ellene, segítséget kérhessenek. 

Az applikáció abban az esetben is hasznos lehet, ha a szituáció másik oldalán állnánk, hisz az atrocitást látva is kérhető támogatás a HelpApp segítségével. Az alapvető funkciók mellett (segélyhívó, pánikgomb, helyzetjelzés) a rendszerrel a gyerekek megtanulhatják az agresszív szituációk felismerésén túl azok pozitív megoldási módjait, a konfliktuskerülés, avagy rendezés helyes metódusait.

Az UNICEF Magyarország célja a digitális világban felnövekvő generáció megszólítása és védelme egy olyan eszközzel, amit természetességgel tudnak kezelni, használni akkor is, amikor igazán szükségük van rá. 

“Az erőszak és bántalmazás mentes gyermekkor megteremtése mindannyiunk közös ügye!” - mondta Balázs A. Dávid, az Applion Üzletfejlesztésért felelős vezetője. “Ritkán adatik olyan lehetőség, hogy egy olyan nemes célért küzdő együttműködésben vehessünk részt, ami ezúttal nem csak a szaktudásunkat kívánta meg a fejlesztés alkalmával, hanem olyan morális kérdéseket indított el bennünk, amivel nem találkozhatunk a mindennapokban a munkánk során. Csak remélni merem, hogy a szervezet ilyetén támogatásán túl olyasmihez járulhattunk hozzá, amivel visszaszorítható, avagy megelőzhető az abúzus minden formája.”

Unicef HelpApp Google Play Áruház

Unicef HelpApp Apple Store

Vissza