Év eleji változásokat jelentett be a DIGIMobil

Kütyü Magazin - 2020. december 27.

Fiatal kora ellenére, köszönhetően a különféle tarifacsomagoknak és további funkcióknak, mint például a havi előfizetési díj, a roaming szolgáltatás vagy az adatforgalom kalkulátor, a DIGI saját mobilmárkája nagy utat tett meg előfizetőinek kényelme érdekében az elmúlt másfél évben. Az új szolgáltatások és funkcióik 2021. január 1-től érhetők el a DIGI és Invitel előfizetők számára.

A DIGI 2019 májusában indította el mobil szolgáltatását; azóta a lefedett települések száma több mint 650-re nőtt. A vállalat első lakossági tarifacsomagjai – a DIGIMobil PLUSZ, DIGIMobil MAX és a Junior opció – 2021. január 1-től érhetők el a DIGI és Invitel ügyfelek számára. 

Az alábbiakban olvashatók a DIGIMobil szolgáltatás jelenleg rendelkezésre álló előnyei, amennyiben az előfizetők most szeretnének szerződést kötni:

  • A DIGIMobil PLUSZ díjcsomag havi 1000 Ft-tól elérhető, amely 15 GB belföldi mobilinternetet, 200 perc belföldi és EU lebeszélhetőséget foglal magában. A rendelkezésre álló percek felhasználása után a belföldi és EU mobilhálózatba indított hívás díja bruttó 4 Ft/perc.
  • A magasabb adatmennyiséggel rendelkező DIGIMobil MAX díjcsomagra előfizető ügyfeleknek az 1000 Ft-os havidíjhoz 30 GB belföldi mobilinternet adatforgalom jár, és bruttó 4 Ft-os percdíj belföldi és EU mobilhálózatba indított hívás esetén. 
  • A DIGIMobil PLUSZ és DIGIMobil MAX csomagok mellé igényelhető JUNIOR opció 500 Ft-os havidíjért. A JUNIOR opció plusz SIM kártyát tartalmaz 10 GB belföldi adatforgalommal, továbbá bruttó 4 Ft-os percdíjjal belföldi vagy EU mobilhálózatba indított hívás esetén.
  • A lakossági tarifacsomagok forgalmi díj mentes hívás funkcióval egészültek ki belföldi, DIGI és Invitel vezetékes, valamint DIGIMobil irányba, amennyiben a hívást VoWifin (Voice over Wifi – Wifin keresztül történő hanghívás) keresztül indítják. A VoWifi technológiának köszönhetően az erre alkalmas telefonokkal, belföldi nyílt Internet elérésű Wifi kapcsolattal rendelkező helyeken lehet hívást kezdeményezni és fogadni. Gyakorlati szempontól megközelítve ez annyit tesz, hogy a kedvező havidíjú lakossági tarifacsomagok választása esetén bármely VoWifi technológián keresztül indított DIGIMobil, valamint DIGI vagy Invitel vezetékes hálózat irányba történő hívás 0Ft/percért kerül kiszámlázásra. 
  • A tarifacsomagok részeként a roaming szolgáltatás kedvező feltételeket biztosít a mobil hang- és adatfelhasználáshoz az előfizetők számára az Európai Unió minden tagállamában. Az EU roaming csomagban (Roaming 1. Zóna) az ugyanabba a zónába tartozó ország irányába, csakúgy, mint a magyarországi DIGI hálózatba, vagy bármely más magyar hálózat irányába indított hívás díja bruttó 7Ft/perc; míg a fogadott hívások csupán bruttó 3,5 Ft-ba kerülnek percenként. Az adatroaming díja bruttó 540 Ft/GB.
  • Végül, de nem utolsó sorban, a mobil tarifacsomag előfizetésekhez új funkció érhető el: a DIGIMobil ügyfelei mostantól kényelmesen, a havi számlázási ciklustól függetlenül is ellenőrizhetik mobil adatforgalmuk és hanghívásaik egyenlegét az Ügyfélkapu webes felületen, valamint az Ügyfélkapu mobil alkalmazáson is. Az Ügyfélkapu webes felülete és mobil alkalmazása lehetőséget kínál a jövő év januárjától érvényes új kereskedelmi tarifacsomagok igénylésére, továbbá, a díjcsomag váltásra is, amennyiben adott számlázási cikluson belül nem elegendő a szerződött díjcsomaghoz rendelt hang- vagy adatkeret. Az adatforgalom lekérdezés az ügyfelek segítségére szolgál, hogy az előfizetők könnyedén nyomon követhessék havi mobiltelefonálásuk hang- és adatforgalmát. Az adott hónap bármely időpontjában az adatforgalom aktuális állása lekérdezhető, legyen az a lebeszélt percek forintosított egyenlege, vagy akár a leforgalmazott adatmennyiség mértéke. Az applikáció jelenleg az Android készülékekre fejlesztett Google Play áruházban elérhető és letölthető.

A DIGI célkitűzése, hogy kedvező áron a lehető legszélesebb körben kínálja az elérhető legfejlettebb technológiát, ezért a vállalat folyamatosan fejleszti a mobil előfizetőinek nyújtott szolgáltatások körét. A DIGIMobil szolgáltatással kapcsolatos naprakész információk a  digi.hu/mobil oldalon érhetők el.

Vissza