A Samsungot számos termékkategóriában CES 2024 Innovációs Díjjal tüntették ki

Kütyü Magazin - 2023. november 15.

A Samsungnak most kiosztott Innovációs Díjakkal a Consumer Technology Association (CTA) elismerte a vállalat jövőbe mutató készülékeit és szolgáltatásait. A vállalat számos, többek között a Mobileszközök, TV, Audio eszközök, Projektorok, Monitorok és Háztartási készülékek termékkategóriában részesült elismerésben. Ezek a kitüntetések jelképezik, hogy a vállalat az okosabb és fenntarthatóbb világról alkotott jövőképével, valamint a jövő évre tervezett innovációval jó úton halad a kitűzött célja felé.

A világ egyik legnagyobb és legmeghatározóbb technológiai eseményét, a CES 2024 kiállítást 2024. január 9. és 12. között a nevadai Las Vegasban rendezik meg.

Az Innovációs Díjak nyertesei

Galaxy Z Fold5 – A hajlítható okostelefont a Digitális képalkotás és fotózás, valamint a Mobileszközök, kiegészítők és Alkalmazások kategóriákban jutalmazták. A készülék professzionális kamerafunkciókkal, valamint erősebb és intelligensebb teljesítményével tovább vitte a hajlítható készülékekben rejlő lehetőségeket. Az újratervezett Flex zsanérral ellátott Galaxy Z Fold5 a Galaxy Fold okostelefonok történetének eddigi legvékonyabb formatervezésű készüléke.

 

 

A Galaxy Z Fold5 kihajtott és összecsukott állapotban is a felhasználó szinte nélkülözhetetlen társává válhat, legyen szó munkáról vagy szórakozásról, az optimalizált és átlátható Többablakos Módban könnyedén válthat a prezentációja, a jegyzete vagy a naptárja között. A Tálcán történő beállításokkal a számítógép által nyújtott élményhez hasonlót tapasztalhatnak meg. A FlexCam funkció használatával pedig akár kézhasználat nélkül, kreatív szögekből készíthetnek fotókat.

Galaxy Watch6 széria – Az okosórákat a Fitnesz és sport kategóriában jutalmazták. Az új, egyedi kialakítású Galaxy Watch6 és Galaxy Watch6 Classic okosórák személyre szabott egészségügyi útmutatásokkal kínálnak újszerű mobilélményt a felhasználóknak a tudatosabb és egészségesebb én érdekében – egyszerű hozzáféréssel, közvetlenül a csuklóról.

 

 

A Galaxy Watch6 szériával a vállalat arra törekszik, hogy széles körben elérhetővé tegye továbbfejlesztett egészségfigyelő és fitneszeszközeit. A készülékek átfogó egészségügyi ajánlásokat és nagy teljesítményt kínálnak a felhasználóknak, emellett alvás- és edzéstréning programokkal, valamint a táplálkozásukat érintő információkkal látják el őket. A Samsung filozófiájának részét képezi, hogy a felhasználók az új és kényelmes megoldásokkal még jobban feltérképezhetik egészségügyi állapotukat és erőnlétüket, és lépeseket tehessenek kitűzött céljaik elérése érdekében. 

Galaxy Buds FE – A fülhallgatót a Fülhallgatók és audio élmények kategóriában ismerték el. A Samsung a felhasználók visszajelzéseit beépítve fejleszti eszközei kialakítását és teljesítményét, hogy minőségi funkciókkal és értékekkel bíró készüléket mutasson be. A Galaxy Buds FE-vel a vállalat alacsonyabb áron hoz el számos Galaxy fejlesztést.

 

 

A felhasználók a Galaxy Buds FE használata során az erőteljes basszussal, a továbbfejlesztett Aktív zajszűrés (ANC) funkcióval és a tisztább hangminőségű hívásokkal kiváló hangzást tapasztalhatnak meg. Az ergonomikus kialakításban, különböző méretű szárnyvégekkel és fülpárnákkal, kedvező áron kapható Galaxy Buds FE kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a felhasználó füléhez, emellett zökkenőmentesen párosítható egyéb Samsung eszközökkel, így – többek között – okostelefonokkal, tabletekkel, asztali számítógéppel vagy akár tévével is a mindennapi használat során.

Samsung Health – Az alkalmazást a Mobileszközök, kiegészítők és alkalmazások kategóriában díjazták. A Samsung elkötelezett olyan új eszközök fejlesztése mellett, amelyekkel a felhasználók javíthatják életminőségüket. A Samsung Health által megismerhetik a Galaxy Watch széria új egészségügyi funkcióit, amelyekkel olyan információkat tudhatnak meg saját jóllétükkel kapcsolatban, amelyekre az eddigi használat során nem volt lehetőségük.

Az alkalmazás személyre szabottabb, még ösztönzőbb egészségügyi élményt kínál a felhasználóknak az egészségesebb énért, olyan szolgáltatásokkal, mint a futás valós idejű elemzése, a folyamatosan bekapcsolt biztonsági funkciók vagy a személyre szabott alvástréning. A jólléti céloktól függetlenül a Samsung Health applikációt úgy alkották meg a fejlesztők, hogy részletes és gyakorlatban is jól hasznosítható információkkal támogassa azok teljesítését.

Samsung Food – Az applikáció a Mesterséges intelligencia kategóriában kapott elismerést. A közelmúltban bevezetett Samsung Food*  modern mesterséges intelligenciát (MI) alkalmaz annak érdekében, hogy a felhasználók kiélvezhessék a vállalat alkalmazásainak, okos háztartási készülékeinek és eszközeinek előnyeit. Az alkalmazást a vállalat Food MI technológiája működteti, és együttműködik a Samsung SmartThings Cooking, valamint a Samsung Family Hub**  hűtőszekrényekkel. Az alkalmazás a felhasználók táplálkozási céljai és az aktivitás mértéke alapján személyre szabottan ajánl recepteket, valamint hozzáférést biztosít különböző főzőközösségi felületekhez, ahol bárki recepteket és tippeket oszthat meg.

 

 

SmartThings Energy – Az alkalmazást az Okosotthon kategóriában díjazták, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy még nagyobb rálátásuk legyen a csatlakoztatott eszközeik energiafogyasztására, és így akár csökkenthessék havi villanyszámlájukat. A szolgáltatás MI Energia üzemmódban megfigyeli a társított eszközök energiafelhasználását, és automatikusan optimalizálja azok működését a fogyasztás csökkentése érdekében. Az új Karbonintenzitás-tudatos funkció pedig betekintést adhat a háztartás energiatermelésébe és a karbonintenzitásába. 

Less Microfiber szűrő***  – A külső mosógépszűrő a Fenntarthatóság kategóriában kapott díjat. A készülék csökkentheti a mikroműanyag-szálak kibocsátását a mosási ciklusok során. Egy mosógép heti négyszeri használatával a kibocsátás mértéke évente****  mintegy nyolc darab, 500 ml-es műanyagpalack űrtartalmának megfelelő mikroműanyag-szál mennyiségével csökkenthető. A beépített Wi-Fi szolgáltatásnak köszönhetően a SmartThings alkalmazáson keresztül ellenőrizhető a szűrő állapota, amely figyelmeztethet annak tisztítására vagy cseréjére is.

Exynos Connect U100 – A Beépített technológiák kategóriában elismert Samsung Exynos Connect U100 egy olyan ultra szélessávú (UWB) technológia, amely nagyfokú pontossággal biztosít távolságra és helymeghatározásra vonatkozó információkat a mobil-, az autóipari és IoT-eszközök esetében. 

Az érkezési idő (ToA) és a háromdimenziós beérkezési szög (AoA) mérésével az Exynos Connect U100 egyszámjegyű centiméternyi pontossággal, valamint 5 fok alatti szögpontossággal adhatja meg a keresett tárgy helyzetét. Ezáltal teheti alkalmassá a készüléket arra, hogy a felhasználók a kihívást jelentő beltéri környezetben is megtalálhassák a keresett eszközt, valamint, hogy olyan kiterjesztettvalóság-alapú (AR) és virtuálisvalóság-alapú (VR) alkalmazásokat futtasson, amelyek a mozgásban lévő személyek pontos, valós idejű nyomon követését igényelhetik.

________________________

*A Samsung Food Magyarországon is elérhető idegen nyelven.

**A termék elérhetősége országonként változó lehet.

***A termék elérhetősége országonként változó lehet.

****Az Ocean Wise Plastics Lab által, a WW90T734DWH modellen tesztelve (Synthetic ciklus használatával, kb. 2 kg szintetikus textíliát tartalmazó mosnivalóval), összehasonlítva a kibocsátott mikroszálak mennyiségét a Less Microfiber szűrő használatával és használata nélkül. A teszt során a lefolyóvizet egy 50 um-os szűrőn keresztül szűrték le. Egy mosási ciklus 0,627 g-mal csökkent mennyisége 5 kg-os töltetre vonatkozik (0,125 g/kg x 5 kg). Az éves szinten csökkentett mennyiség (132g) 210 mosási ciklussal számolva (heti 4 alkalommal, 52 hét) és 5 kg-os terhelésen alapul. Az 500ml palack súlya (15,4g) a Koreai Környezetvédelmi Minisztérium műanyag palackokra vonatkozó iránymutatásán alapul.

Vissza