Strapabíró okostelefon a Samsungtól: Galaxy Xcover

Farkas Norman - 2011. augusztus 11.

A koreai gyártó bejelentette IP67 minősítésű Android rendszerű készülékét. A Galaxy Xcover nem az első ilyen mobil, hisz a Motorola már sokkal korábban előrukkolt egy ugyanilyen mértékben ellenálló masinával a Defy „személyében”.

Jó érzés szembesülni a ténnyel, hogy a Samsung is lát fantáziát a strapabíró okostelefonokban, mert az efféle eszközök kínálata szegényes annak ellenére, hogy lenne rájuk igény. Az IP67-es minősítés annyit tesz, hogy a készüléknek meg sem kottyan, ha 30 percre 1 méter mély vízbe kerül, valamint a a belsejébe nem kerülhet egy porszem sem. Az Xcover 3,6 hüvelykes érintőkijelzőjét karcbiztos burkolat védi, így nem kell hímes tojásként bánni vele.

Specifikációját tekintve közép kategóriába sorolható a kütyü. 800MHz-es processzor hajtja 512MB RAM társaságában, belső memóriája pedig 150MB méretű, mely microSD kártyával bővíthető. Támogatja a HSDPA adatátvitelt, a Bluetooth 3.0 és Wi-Fi 802.11 b/g/n technológiákat, továbbá GPS vevő is megtalálható benne. Kamerából kettőt kapott az Xcover, a hátlapon egy 3,2 megapixeles, autofókuszos, LED villanóval támogatott képalkotó eszközt, míg az előlapon egy videóhívást segítő VGA kamerát találunk.

Talán az előlapi kamera az egyetlen szembetűnő előrelépés a Motorola Defy-hoz képest, ami kicsit meglepő, mivel nem kevés idő telt el a két modell bejelentése között. Ha ezt szem előtt tartva megfelelő árpolitikát alkalmaz a Samsung, akkor kelendő termék lehet a Galaxy Xcover.

Az újdonság októberben debütál majd, Android 2.3 Gingerbread rendszerrel a fedélzetén.

 

Vissza