ZTE U988S: az első Tegra 4-gyel szerelt mobil

Farkas Norman - 2013. július 9.

A ZTE műhelyében készül a világ első Nvidia Tegra 4 chipset köré épülő okostelefonja, az U988S. A bivalyerős processzorral meghajtott újdonságot már egy fotón is megcsodálhatjuk.

Az Nvidia még januárban rántotta le a lepet ARM Cortex-A15 alapú, négymagos Tegra 4 processzoráról, mely elődjénél jóval nagyobb teljesítményt ígér alacsonyabb fogyasztás mellett.  Eddig nem igazán hallhattunk Tegra 4-gyel meghajtott okostelefonokról, maximum utalásokkal találkozhattunk, ám ennek vége, ugyanis felbukkant a ZTE U988S, amely várhatóan az első ilyen kütyü lesz a piacon.

Az alábbi kiszivárgott látványterv alapján a Kínai gyártó üdvöskéje semmi különöset nem hordoz külső jegyeiben, lekerekített sarkokkal határolt, piros színben pompázó ház jellemzi, az előlapját uraló megjelenítő alatt pedig kapacitív androidos vezérlőgombok csücsülnek. Érdekesség viszont a 9 milliméteres vékonyság, illetve az, hogy a jobb oldal alsó tájára került egy exponáló gomb a kényelmesebb fotózás érdekében – mellyel szemben, a másik oldalon kapott helyet a microUSB csatlakozó.

 

 

A Phone Arena információi szerint az U988S a ZTE következő csúcsmodellje lesz, amit már a négymagos, 1,8GHz-es Tegra 4 processzor jelenléte is alátámaszt.  Ám ez nem minden, hiszen az oldal tudni véli, hogy 13 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera, 2GB RAM, microSD kártyahely, valamint 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyő is kerül az Android 4.2 Jelly Bean rendszerrel piacra kerülő eszközbe.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza