Tegra Note – Jól felszerelt tabletek 199 dollárért

Farkas Norman - 2013. szeptember 19.

Az Nvidia hivatalosan bemutatta a Tegra Note platformot, mely Tegra 4 processzorral és kapacitív tollal felvértezett, ám mindössze 199 dollárba kerülő táblagépeket foglal magába. Rögtön felmerül tehát a kérdés: kihívóra talált a Nexus 7?

Az Nvidia lerántotta a leplet a Tegra Note névre keresztelt táblagépéről, mely egy referenciamodell is egyben. A 7 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS érintőképernyővel, négymagos Tegra 4 processzorral és 16GB belső tárhellyel szerelt masinát nem közvetlenül a saját neve alatt fogja piacra dobni a chipgyártó, hanem kereskedelmi hálózattal bíró partnerei segítségével, akik belátásuk szerint hozzátehetnek bizonyos funkciókat, illetve csiszolhatnak rajta. Ez a megoldás egyébként nem új és már jól bevált az Nvidiának, például grafikus kártyái is ily módon jutnak el a felhasználókhoz.

A Tegra 4 processzorok nem váltak népszerűvé az okostelefon és tabletpiacon, a legtöbb csúcsmodellben ugyanis Qualcomm Snapdragon egységek duruzsolnak. Erre a helyzetre jelenthet megoldást a Tegra Note az Nvidia számára.

 

 

A mindössze 199 dollárba kerülő készülék igen meggyőző hardveregyüttessel büszkélkedhet, ráadásul a fentiek mellett kiemelkedő képességű kamerával, a basszusokat is kiválóan megszólaltató hangszórókkal, egy töltéssel több, mint 10 órányi HD videózást garantáló akkumulátorral és microHDMI csatlakozóval is elláták. A gép fedélzetén a natúr Androidhoz közel álló, letisztult kezelőfelület fogadja a felhasználókat, s a viszonylag kevés módosításnak köszönhetően gyorsan elérhetőek lesznek a rendszerfrissítések.

Az Nvidia újdonsága csak kijelzője miatt okozhat csalódást, hiszen ezen a fronton jócskán alulmarad az új Nexus 7-tel szemben, mely nem túl húzós felárért (30 dollár) cserébe Full HD megjelenítőt kínál.

Az első Tegra Note modellek októberben landolnak a piacon. Te sikert, vagy bukást jósolsz a platformnak?

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza