Xiaomi Redmi 2 – kétkártyás 4G és szuper hardver 119 dollárért világszerte

Farkas Norman - 2015. január 5.

A Xiaomi bemutatta belépőszintű Redmi 1S mobiljának utódját, a Redmi 2-t. A több színben is megjelenő készülék 64 bites, négymagos Qualcomm processzorral, dual-LTE támogatással, 4,7 colos HD (1280 x 720 pixel) kijelzővel és csupán 119 dolláros árcédulával kezdheti meg világkörüli hódítását.

A várakozásnak megfelelően egy igen vonzó ajánlattal indította az évet a kínai Xiaomi: bemutatta pénztárcabarát Redmi 1S készülékének utódját, a Redmi 2-t, amely ár/érték arányát tekintve a világ egyik legjobb okostelefonjának tekinthető.

 

 

A készülék a korábbi híreknek megfelelően dual-LTE támogatással rendelkezik, azaz mindkét SIM foglalatába helyezett kártyát képes 4G adatátvitellel kiszolgálni. A Redmi 2 emellett a remek hardverrel és változatos külső megjelenéssel áll a felhasználók rendelkezésére, az „i”-re pedig a már-már hihetetlenül alacsony ár teszi fel a pontot.

A zöldeskék, rózsaszín, fekete, sárga és fehér árnyalatokban megjelenő Redmi 2 működéséről egy 64 bites, négymagos, 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM és Adreno 306 grafikus gyorsító vesz körül. Az Android 4.4 KitKat alapú MIUI 6 rendszert futtató mobilt 8GB belső tárhellyel (max. 32GB-os microSD kártyával bővíthető), WiFi (802.11 b/g/n), A-GPS (+GLONASS) és Bluetooth (4.0) modullal is felvértezték, sőt a QuickCharge 1.0 gyorstöltés technológiát sem hagyták ki a repertoárjából, így 2200mAh kapacitású akkumulátorát pillanatok alatt megetethetjük.

 

 

Hálózati támogatás frontján adott a 150 megabites letöltési sebességgel kecsegetető 4G LTE, valamint a 2G és 3G CDMA modem is, s ezekre mindkét belehelyezett SIM kártyával fel tud kapaszkodni a készülék. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy készül a Redmi 2-ből egy China Telecomnak szánt, exkluzív kiadás is, amely a második SIM-et maximum 2G csatlakozással tudja kiszolgálni.

Képalkotás frontján nem mutat előrelépést az új Redmi az elődjéhez képest: előlapján egy 2 megapixeles, 720p HD videók rögzítésére képes kamera kapott helyet, hátlapján pedig egy LED villanóval segített, 8 megapixeles OmniVision fényleső csücsül, ami f/2.2 fényerejű lencsével van megáldva és nem akadály számára 1080p Full HD videók felvétele.

 

 

Bár a Redmi 2 tudását tekintve a belépőszintű mobilok egyik legjobbja, ára meglepően alacsony. A Kínában január 9-én megjelenő készülékért 110 dollárt kell majd kicsengetni anyaországában.

Ahogy a címben is utaltunk rá, a Redmi 2 nem csak az ázsiai vásárlók számára lesz elérhető: a Honor 6 Plus és a Meizu M1 Note nemzetközi hozzáférhetőségét is biztosító Oppomart webshop kínálatában máris felbukkant a készülék. A kereskedőtől január 10-étől lehet rendeléseket leadni a Redmi 2-re, a telefon ára az üzletben 119 dollár.

 



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza