Megérkezett a BlackBerry Leap [Videó]

Farkas Norman - 2015. március 3.

A kanadai gyártó a Mobile World Congressre szervezett eseményén rántotta le a leplet legújabb BlackBerry 10 rendszerű mobiljáról, mely nem kapott fizikai QWERTY gombsort, vagyis a teljes érintőkijelzővel operáló telefonok táborát erősíti. A középkategóriás Leap a fejlődő piacokon igen sikeressé vált BlackBerry Z3 kívül-belül felturbózott változatának tekinthető.

Ahogy azt a korábbi pletykák már beharangozták, a Mobile World Congressen tárta a nagyközönség elé legújabb telefonját a BlackBerry. A Leap névre hallgató középkategóriás újdonság áprilisban kerül piacra, várható ára 275 dollár körül alakul.

A névválasztás megtévesztő, hiszen a leap ugrást jelent, de ez a készülék nyilván nem fogja megváltani a világot. Ugyanakkor arra tökéletes eszköz lehet a BlackBerry kezében, hogy új, jelenleg viszonylag kevesek által ismert platformját szélesebb körben elterjessze.

 

 

 

A BlackBerry Leapről már első ránézésre megállapítható, hogy a tavaly bemutatott BlackBerry Z3-ból építkezik; a készülék formája és mérete egyaránt a 2014-es belépő modellt idézi. Ha viszont kicsit mélyebbre ásunk, észrevesszük, hogy minden egy kicsit jobb, színvonalasabb a Leap esetében. A 170 grammos és 144 x 72,8 x 9,5 milliméteres telefonban egy kétmagos, 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 Plus processzor dolgozik 2GB RAM és 16GB bővíthető tárhely társaságában.

 

 

Az előlapon elterülő 5 hüvelykes érintőkijelző 1280 x 720 pixel HD felbontású, 16:9 képaránnyal bír. Szelfikhez és videocsevegéshez egy 2 megapixeles előlapi kamerát kínál a kütyü, fotózgatáshoz a hátlapján található 8 megapixeles, akár Full HD videók rögzítésére is alkalmas fénylesőt használhatjuk, amit LED villanó segít gyenge fényviszonyok között. A Leap energiaellátását egy 2800mAh kapacitású aksira bízták a BlackBerry emberei, ami állítólag komolyabb igénybevétel mellett is kihúzza egy teljes napig.

 

 

Az okostelefon fedélzetén a BlackBerry 10 legújabb, 10.3.1-es verziója teljesít szolgálatot, amely rengeteg hasznos, a mindennapokat megkönnyítő funkcióval várja a felhasználókat. Ilyen például a BlackBerry Blend, aminek segítségével a számítógépünkről, akár vezeték nélkül is vezérelhetjük BlackBerrynket, elérhetjük annak funkcióit és fájlokat is küldhetünk rá/fogadhatunk róla.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza