Samsung DeX – a tökéletes munkaállomás

Kütyü Magazin - 2017. március 30.

A Samsung bemutatta a Samsung DeX dokkolót, amely fokozott hatékonyságot biztosít a mobileszközökkel dolgozóknak, miközben lecsökkenti a munkához szükséges hordozható technológiai eszközök számát. 

A Galaxy S8 és S8+ telefonokkal kompatibilis Samsung DeX Android-alapú megoldásokkal kínál asztali környezethez hasonló, zökkenőmentes felhasználói élményt. A nagyobb kijelző, a billentyűzet és az egér segítségével könnyíti meg többek között az alkalmazásokhoz való hozzáférést, a dokumentumok szerkesztését, az internetes böngészést, a videók megtekintését, valamint az üzenetek megválaszolását közvetlenül az okostelefonról.  

 

 

A Samsung DeX ideális környezetet teremt a még hatékonyabb munkavégzéshez. A teljesen újragondolt androidos kezelőfelület billentyűzettel és egérrel könnyedén használható, emellett számos átméretezhető ablakkal, környezetérzékeny menüvel és asztali webböngészővel látták el. A Microsofttal és Adobe-bal való szoros együttműködésnek köszönhetően a Samsung DeX okostelefonokon korábban nem elérhető felhasználói felületet és olyan, az asztali alkalmazásokhoz hasonlóan működő Microsoft Office és Adobe mobilappokat kínál, mint az Adobe Acrobat Reader vagy a Lightroom Mobile. Ezenkívül a Samsung DeX lehetővé teszi a munkájukhoz Windows-alapú alkalmazásokat használó szakembereknek és szervezeteknek, hogy biztonságos távoli csatlakozáson keresztül virtuális asztalokhoz férjenek hozzá olyan partnermegoldások segítségével, mint a Citrix, a VMware vagy az Amazon Web Services. 

Használat előtt elég egyszerűen belehelyezni a Samsung okostelefont a DeX dokkolóba, mely összekapcsolja a telefont egy HDMI-kompatibilis képernyővel, ezután csatlakoztatni kell a Bluetooth-kompatibilis, illetve USB- vagy RF-típusú billentyűzetet és egeret. 

 

 

„A mobileszközökkel végzett, modern munka legfontosabb eszköze az okostelefon, melynek hatékony segítséget kell nyújtania a bemutatókhoz, és lehetővé kell tennie a dokumentumok távoli szerkesztését. A Samsung DeX dokkolót a kiemelkedően mobilis szakemberek igényeit szem előtt tartva fejlesztettük ki, hogy egyszerre kényelmes és rugalmas asztali környezetet biztosítsunk számukra” - mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának műszaki igazgatója – „A mobileszközök hatékonyságának tökéletesítése iránti elkötelezettségünkben osztozó kulcsfontosságú partnereinkkel, így az Adobe és a Microsoft csapatával való együttműködés különösen fontos volt a Samsung DeX fejlesztése során. Az okostelefonok tartalmának és az átküldött adatoknak hatékony védelmet nyújtó, beépített Samsung Knox biztonsági platformnak köszönhetően vállalati ügyfeleink is bizalommal használhatják a Samsung DeX dokkolót. A Samsung DeX újradefiniálja, amit egy okostelefon tenni képes a mobilis munkavégzők hatékonyságának növelése érdekében”.

A két USB 2.0-ás portot, Ethernet-kapcsolatot, C típusú USB-bemenetet és ventilátort tartalmazó DeX Station a csatlakoztathatóság terén teljes körű megoldást kínál a felhasználóknak. Ezenkívül az Adaptive Fast Charging (AFC) technológiának köszönhetően a DeX Station dokkolóba helyezett Samsung okostelefon gyorsan tölthető. A Samsung DeX Station a Galaxy S8 és S8+ telefonokkal egy időben kerül forgalomba.

Vissza