Vasárnapig tart a világ egyik leglátványosabb és legnépszerűbb fényművészeti rendezvénye

Kütyü Magazin - 2018. október 10.

A fényművészek különleges videotechnológiával alakítják át a berlini látványosságokat művészi alkotásokká. Az október 5. és 14. között megrendezésre kerülő, nemzetközileg is elismert esemény ismét több milliós, a világ minden részéről származó közönséget kápráztat el. A versenyen Magyarországot – egy nemzetközi szavazás eredményeként – a Kiégő Izzók (Glowing Bulbs) elnevezésű csapat képviseli. 

Az E.ON tovább erősíti kulturális elkötelezettségét Berlinben, és kizárólagos védnökként ismét támogatja a város fényfesztiválját, amely során a multidimenzionális videotechnológiával készült alkotásokat többek között az Alexanderplatzon található tévétoronyra vetítik ki.

Az országokat képviselő művészeket az idén – az Eurovíziós Dalfesztiválhoz hasonlóan – Európa-szerte a helyi előzetes fordulók során választották ki. A most zajló döntőben pedig kiderül, hogy melyik ország versenyzője nyeri a fesztivál fődíját, az E.ON „Let’s Create a Better Tomorrow! díjat.

Annak érdekében, hogy a fiatalok megismerjék a fesztivált, az E.ON nemzetközi szinten influencerekkel dolgozik együtt – köztük bloggerekkel és vloggerekkel, így számos eredeti történet lát majd napvilágot a véleményvezérek szemszögéből.

Az E.ON emellett egy fotópályázatot is szervez a látogatók számára: aki október 5. és 14. között fotót készít a fesztivál helyszínén, és feltölti azt az Instagramra a #lightsbyEON hashtaggel, értékes nyereményekkel gazdagodhat – például okostelefont vagy okosotthon-csomagot nyerhet. 

A közönség a szavazatokat a legjobb művészi fényfestésre a https://festival-of-lights.de/de/voting-special-award-fernsehturm/ oldalon október 14-ig adhatja le. Egy számítógépről/telefonról csak egy szavazat adható le. 

Vissza