A HTC VIVE teljeskörű vállalati VR szolgáltatással jelentkezik

Kütyü Magazin - 2018. november 12.

A HTC VIVE új, vállalati környezetbe szánt prémium VR megoldást, hozzá új platformot és hardvert valamint egy kereskedelmi forgalomban elérhető szoftvert jelentett be. A bejelentés újfent megerősít a Vive elkötelezettségét aziránt, hogy a vállatok számára, azok méretétől függetlenül biztosítson kiváló termékeket és szoftveres szakértelmet, mindezt kiváló VR hardverrel párosítva. 

Ezzel a komplex rendszerrel, amit Qualcomm Snapdragon 835 Mobile VR platform hajt, a vállalatok egyszerűen és hatékonyan kommunikálhatnak munkavállalóikkal és ügyfeleikkel. A Qualcomm, a SimForHealth vagy a Volkswagen Group már jelenleg is dolgoznak saját, Vive-on alapuló oktatásaikon, szimulációikon és termékeiken. 

A bejelentés értelmében a Vive új prémium termékkínálata elérhető lesz a nyugati piacokon, beleértve a VIVE FOCUS-t; egy új, egyedülálló HMD (fejre rögzíthető) megoldást vállalatoknak; a VIVE WAVE VR SDK-t, azaz nyitott platformot a fejlesztőknek, és a Vive Sync-et, egy új vállalati szoftvert. 

Vive Focus: erőteljes, önmagában is működő VR élmény

A Vive Focus komplex és kiemelkedő VR élményt nyújt vállalatok számára, és mintegy 37 országban lesz megvásárolható. A Vive Wave platformon és a VIVEPORT-on keresztül elérhető tartalmak segítségével ez az önmagában használható headset a mobil VR élmény legjavát nyújtja. A Vive Focus erőteljes és hordozható, a PC nélkül működő headsetek közül a legjobb felbontással rendelkezik. 

A Vive Focus-hoz nincs szükség külső bázisállomásra vagy szenzorokra. A vállalati felhasználó azonnal működésbe hozhatja az eszközt, amelyben 3K AMOLED kijelzőpár, interaktív tracking és Snapdragon 835 processzor dolgozik. A nagy felbontású (2880 x 1600) grafikus teljesítmény megfelel az olyan professzionális VR rendszerek által nyújtott élménynek, mint a Vive Pro. Mindezt innovatív world-scale tracking és 110°-os látómező egészít ki. A teljesen vezetékmentes eszközt egy feltöltéssel akár 3 órán keresztül használhatjuk.

A Vive Focus a Vive Enterprise Advantage professzionális felhasználásra szánt programján keresztül két lépcsőben kínál kereskedelmi licencet, dedikált terméktámogatást és szervizszolgáltatásokat. Mindkét verzió esetén a szolgáltatás részét képezi a személyre szabott hardver garancia, korlátozott, meghibásodásból fakadó állásidő, dedikált terméktámogatás és magasszintű termékmenedzsment szolgáltatás, úgy, mint több eszköz egyszerre történő beállítása. 

VIVE WAVE: Innovatív platform önmagában használható VR eszközökhöz

Az új Vive Wave VR SDK nyitott interfészen keresztül lehetővé teszi a különböző mobil VR headsetek és kiegészítők interoperabilitását, azaz együttműködését. Mindez a Viveporttal érhető el valamennyi Vive Wave eszközre. Ennek köszönhetően a VR tartalomfejlesztők hatékonyabban állíthatnak elő tartalmakat, amiket ráadásul egy szélesebb felhasználói körhöz juttathatnak el. Az eszközgyártók pedig a VR optimalizáció helyett hardveres fejlesztéssel foglalkozhatnak, a Viveport platformról hozzáférést kapva a minőségi és változatos VR tartalomhoz.

A Vive Wave egyértelmű lépést jelent a VR piacon tapasztalt megosztottság ellen, mivel a fejlesztők így közös platformra készíthetnek tartalmat. Jelenleg 150 alkalmazás érhető el a Wave-en, melyek világszerte 5 önmagában használható készüléken futtathatók. Megjelenése óta 15 partner jelentette be, hogy támogatja a Vive Wave-et és integrálni fogja azt termékeibe. 

A Shadow Creator is csatlakozik a Vive Wave platformhoz

A Vive Wave legújabb hardveres partnere a Shadow Creator. Ők a Shadow VR megálmodói, ami egy több eszközt egyesítő VR HMD 6DoF kontroller támogatással. A termék november 11-től világszerte elérhetővé válik.

“A Vive és a Wave által biztosított előnyök kétszeres erővel bírnak számunkra.” – mondta el Jinxin hu, a Shadow Creater ügyvezető igazgatója. “A nyitott platformmal jövedelmezőbb konstrukciót tudunk kialakítani, egyúttal több nemzetközi felhasználóhoz juthatunk el, ami így hozzájárul vállalatunk nemzetközi ismertségének növeléséhez.”

A Shadow VR HMD eszköz Snapdragon 835 processzor és Fresnel ultravékony optikai lencsével érkezik, mindezt saját fejlesztésű holografikus 3D UI Blue Cat és 6 szabadságfok (DoF) teszi teljessé. A 2K (2560x1440) HD kijelző tiszta és valósághű képet, a sztereó duál hangszórók pedig magával ragadó hangzást adnak. A Shadow VR saját fejlesztésű  6DoF kontrollere kilenc tengelyes nagy pontoságú giroszkóppal, sugárkövetéssel és a legtöbb VR kontrollerrel kompatiblis billentyűzet-elrendezéssel bír.

A Vive-val hatékonyabban dolgozhatnak a vállalati felhasználók

A Vive egyúttal bejelentette a Vive Sync-et, egy új virtuális valóság alapú kollaborációs alkalmazást, kifejezetten a Vive Enterprise szolgáltatáscsomagot megvásárló felhasználók számára. A Vive Sync egy intuitív kollaborációs eszköz, ahol a csapatok virtuálisan találkozhatnak egy közös térben. Ennek segítségével javulhat a szervezeten belüli kommunikáció és hatékonyság.

Az alábbi partnerek használják vállalati célokra a Vive Focus-t:

  • Immersive Factory: a francia startup olyan virtuális oktatási anyagok készítésével és tervezésével foglalkozik, amik a munkahelyi biztonság, egészség és környezetvédelem kérdéseit veszik sorra.
  • Innoactive: a müncheni startup VR és AR vállalati szoftvereket tervez autópari, kiskereskedelmi, gyógyszeripari és pénzügyi vállalatok számára. Az Innoactive szoftverei egységes tartalomgyártást és VR kollaborációs tervezést, szimulációs és oktatási alkalmazásokat biztosítanak.
  • Modal: Nolan Bushnell és az Atari valamint a Chuck E. Cheese’s sikerein fellelkesülve a Modal társadalmi, szórakoztató és szabad mozgású, hely alapú VR szórakoztatást nyújt a nagyközönségnek.
  • Primitive: háromdimenziós programozási világ, ahol szoftverfejlesztők megnézhetik és interakcióba léphetnek kódjaikkal, és megkereshetik azokban a hibákat, mindezt egy végtelen virtuális térben.
  • Qualcomm Technologies: a Think F.A.S.T. demo egy látványos bemutató egészségügyi hallgatóknak, dolgozóknak, ami új alapokra helyezi az oktatást és a gyakorlatot. Egy olyan egészségügyi VR környezetet teremt, ahol a felhasználók a való életben előforduló feladatokkal szembesülhetnek, és részt vehetnek a stroke tüneteinek diagnosztizálásában, csökkentve a betegség hosszútávú hatásait.
  • SimForHealth: egészségügyi szakemberek számára oktatási anyag készítése interaktív, kollaborációs megközelítésben.

 

Vissza