Kiváló minősítést kapott a Samsung KNOX

Kütyü Magazin - 2019. június 17.

Samsung KNOX mobil biztonsági megoldása, amely számos készüléken előre telepítve megtalálható, sorozatban negyedik alkalommal kapott kiváló értékelést a Gartner[1] „Mobil Operációs Rendszerek és Készülékbiztonság: Platformok összehasonlítása[2]” című jelentésében. A Samsung Knox 3.2-t 30-ból 27 kategóriában „Erősnek” ítélték, továbbá az egyetlen gyártó a piacon, amely megkapta minden vállalati biztonsági kategóriában ezt a kiváló minősítést.

A közzétett jelentésben a Gartner a különböző mobileszköz platformokba épített központi operációs rendszerek biztonsági szolgáltatásait és vállalati menedzsment képességeit hasonlította össze. 

A Samsung Knox olyan védelmi és biztonsági mechanizmusokból áll, amelyek védelmet nyújtanak a behatolók, vírusok, és egyéb veszélyek ellen. A Samsung Knox platform biztonságának kialakítása a gyártási szakaszban, egy hardver alapú, megbízható környezet megalkotásával kezdődik. Ezt a lépést szigorú biztonsági ellenőrzések követik, amelyek a rendszerindításkor kezdik meg működésüket és folyamatosan figyelik az eszköz integritását.

Ezeket alapul véve, a fogyasztók és a vállalkozások számára egyaránt előnyös, teljeskörű megoldásokat dolgoz ki a Samsung a konfigurálástól és a rendelkezésre bocsátástól az eszközkezelésig, a biztonság felhasználásig és a karbantartásig. A Knox Platform for Enterprise-t minden más mobil megoldásnál több biztonsági tanúsítvánnyal ismerték el világszerte és már a közigazgatásban is bizonyított.[3]  

_____________

Vissza